Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-01-2006 o Persberichten District I

VERDACHT VAN VERNIELING EN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 4 januari een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden in een woning aan het Jean-Paul Sartre-Erf. Hij wordt verdacht van het vernielen van spullen in de woning van zijn moeder (38) en het uitdelen van een kopstoot aan haar. De vrouw hield een pijnlijke plek op haar voorhoofd over. Dit alles gebeurde op 16 november j.l. na een woordenwisseling. De moeder deed een dag later aangifte bij de politie. De jongeman is in verzekering gesteld. De politie gaat hem nader horen.

VECHTPARTIJ (vervolgbericht 4 januari en 29 december j.l.) ZWIJNDRECHT De politie heeft in het onderzoek naar een vechtpartij een 16-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden op het politiebureau op woensdag 4 januari. Hij meldde zich op het bureau. De politie hield eerder twee jongens van 16 en 17 jaar en een 16-jarig meisje uit Zwijndrecht aan. De vechtpartij vond plaats in de vroege ochtend van 29 december 2005 aan de Ballade in Zwijndrecht.

PARKEREN
ZWIJNDRECHTSE WAARD De politie gaat de komende tijd aandacht besteden aan parkeeroverlast in de Zwijndrechtse Waard. Het gaat dan om geparkeerde vrachtwagens in de bebouwde kom maar ook aanhangers, kampeerwagens of caravans die ergens te lang staan. Vrachtwagens die langer zijn dan zes meter of een hoogte hebben van meer dan 2,4 meter mogen niet zo maar in de bebouwde kom geparkeerd worden. Deze moeten staan op aangewezen parkeerplaatsen zoals bijvoorbeeld aan de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht. Verder mogen bijvoorbeeld kampeerwagens, aanhangers of caravans niet langer dan drie achtereenvolgende dagen geparkeerd staan langs de weg. Deze twee feiten staan beschreven in de Algemene Plaatselijke Verordening van de twee gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De politie laat nu waarschuwingsbrieven achter maar gaat hierna bekeuringen uitdelen. Mensen die overlast ondervinden door het parkeren van bijvoorbeeld vrachtwagens of aanhangers kunnen dat altijd doorgeven via de wijkservicelijn.

OP DE MOTORKAP BELAND
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 4 januari een 27-jarige man uit Papendrecht aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. De man zou op 30 december j.l. op een toezichthouder van de gemeente Dordrecht in zijn gereden op het Van Neurenbergpad. De toezichthouder stond daar het verkeer te regelen in verband met de drukte tijdens de vuurwerkverkoop. De 27-jarige man kwam in de auto aanrijden en volgde de aanwijzingen niet van de verkeersregelaar. Vervolgens zou hij tegen de man zijn aangereden. Hij belandde op de motorkap en hield een pijnlijke knie over aan het incident. De bestuurder reed daarna door. Via de kentekengegevens werd de 27-jarige op het politiebureau ontboden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de man niet opzettelijk te hebben geraakt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 25 keer voor het niet dragen van de autogordel, 4 keer voor het niet tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs en 1 keer voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Ze hielden de controle op woensdagmiddag 4 januari 2006 van 13.00 tot 15.30 uur. In totaal werden ongeveer 70 voertuigen gecontroleerd.

NEGEREN STOPTEKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 19-jarige man uit Delft is door politieagenten aangehouden nadat hij een stopteken had genegeerd. Dit gebeurde op woensdagavond 4 januari 2005. Omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten de auto van de verdachte rijden in de Kerkstraat. Na een stopteken voor een routinecontrole ging de auto met daarin ook nog een passagier er vandoor in de richting van Ridderkerk. Na een achtervolging stopte de auto in de Troelstrastraat in Ridderkerk. De bijrijder sprong uit de auto en wist te ontkomen. De bestuurder werd aangehouden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.