Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 05-01-2006 o Persberichten District II

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft op woensdag 4 januari 2006 een 32-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij mishandelde op 2 januari 2006 zijn ex-vriendin. Dat gebeurde op het Sint Jorisplein in Gorinchem. Het slachtoffer had door de mishandeling letsel aan haar gezicht.

KNUPPEL IN AUTO
HOOGBLOKLAND De politie heeft op woensdagavond 4 januari een 22-jarige Fransman aangehouden op de A27. De politie controleerde het voertuig en zag een houten knuppel naast de stoel liggen. Dit is verboden. De politie hield de man aan. Na betaling van een boete van 100 euro op het politiebureau werd de man heengezonden. De knuppel is hij kwijt.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 34 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 29 keer het niet dragen van de autogordel en 5 keer wegens te snel rijden. Ze hielden de controle op woensdag 4 januari 2006 op de Willem Dreeslaan, de Edelweisslaan, de Pontonniersweg, de Burgemeester Keijzerweg en de Jan Steenlaan. In totaal werden ongeveer 300 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM - Op woensdagavond 4 januari 2006 omstreeks 22.00 uur is op de Nieuwstraat een 42-jarige man uit Leerdam aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies de man net boven de streep (290 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

LEERDAM - Op woensdagavond 4 januari 2006 omstreeks 23.30 uur is op de Provincialeweg een 39-jarige man uit Heukelum aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man zodanig ver boven de streep (585 ugl) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.