Politie Zuid-Holland-Zuid

05/01 Hoeksche Waard

Dordrecht, 05-01-2006 o Persberichten District III

BUSHOKJE VERNIELD
OUD-BEIJERLAND De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 januari op woensdag 4 januari twee 16-jarige jongen uit Mijnsheerenland aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Zinkweg. Door getuigen werd aan de politie gemeld dat er een abri werd vernield. De ene 16-jarige bleek verantwoordelijk voor de vernieling. Hij gooide een steen naar een chauffeurshokje aldaar. De ruit ging kapot. Vervolgens liep de jongeman terug naar de bushalte waar hij tegen de ruit van een bushokje sloeg die daardoor ook sneuvelde. Surveillerende agenten hielden het tweetal aan. De ene 16-jarige bleek niets te hebben gedaan. Beiden zijn in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte 16-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

INBRAKEN
STRIJEN In twee winkels aan de Kerkstraat in Strijen is in de nacht van woensdag 4 januari op donderdag 5 januari omstreeks 02.00 uur ingebroken. Bij beide panden werden ramen ingeslagen en goederen weggenomen. Het is vooralsnog niet bekend wat er precies is weggenomen. Na de inbraak zou een donkere personenauto weg zijn gereden. De politie achtervolgde een auto maar raakte deze kwijt op de A29. De politie stelt een onderzoek in. De eigenaren van beide winkels doen aangifte.

GOUDSWAARD In een woning aan de Molendijk in Goudswaard is tussen 31 december 23.55 uur en 1 januari 01.00 uur ingebroken. De dader(s) kwam binnen door de voordeur in te trappen. Verschillende goederen waaronder een computer, playstation, dvd-speler en computerspellen werden weggenomen. De inbraak werd door een getuige gezien. Deze dacht in eerste instantie dat een familielid in de woning was en sloeg er geen acht op. Echter, de 39-jarige bewoonster deed op woensdag 4 januari aangifte van diefstal uit de woning. De technische recherche verricht sporenonderzoek.

Getuigen of mensen die meer weten van deze inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie Zuid-Holland via 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

RUITEN INGEGOOID
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
STRIJEN De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van de politiepost in Strijen aan de Oranjestraat in de nieuwjaarsnacht. Op 1 januari j.l. omstreeks 01.45 uur werden daar ruiten ingegooid. In de loop van de nieuwjaarsnacht gebeurde dit nog een keer. Dit werd gemeld door een buurtbewoner die het een en ander had gezien en gehoord. De vernielingen moeten volgens haar gezien zijn door meerdere mensen.

Bijna alle ruiten van het politiebureau lagen er uit. Er zijn ongeveer 16 inslagen geteld door stenen of voorwerpen die tegen de ruiten zijn gegooid. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht maar daar is vooralsnog niets concreets uitgekomen. De vernielingen zijn vermoedelijk gepleegd door een groep van ongeveer 7 jongens die capuchons op hadden.
Getuigen of mensen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

GORDELCONTROLE
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een gordelcontrole op de Beneden Molendijk hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielden de controle op woensdagmiddag 4 januari 2006 van 16.15 tot 17.00 uur.