Stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 05-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Twee Utrechters van 17 en 19 zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op verdenking van inbraak in een school aan de Van Lieflandlaan.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken. De daders zouden er in een auto vandoor zijn gegaan. Daarop volgde een zoektocht in de omgeving. Op de Kapelweg viel een auto op omdat hij onjuiste verlichting voerde.

Deze auto kwam de politieauto tegemoet rijden, voerde de snelheid op en ramde de politiewagen bijna frontaal. Op het laatste moment werd echter het stuur omgegooid en wist de auto via de berm te ontkomen. Met hoge snelheid reed de auto daarna de Eijkmanlaan op. Driehonderd meter verderop stopte de auto in de berm en gingen de drie inzittenden er te voet vandoor.

Vlak daarop kon de 19-jarige bestuurder worden aangehouden. De 17-jarige verdachte werd even verderop aangehouden. De derde inzittende wist te ontkomen. In de auto lagen enkele systeemkasten.

De auto is veiliggesteld voor onderzoek. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarige verdachten worden op de hoogte gesteld.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist trok omstreeks 05.00 uur de aandacht van de politie omdat een remlicht van zijn auto het niet deed. Toen hij werd staande gehouden, bleek dat hij te veel had gedronken, waarna aanhouding volgde.

De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 490 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Vechtpartij op straat

UTRECHT Een 22-jarige man uit Utrecht en een 17-jarige jongen uit Nieuwegein zijn woensdagavond aangehouden na een vechtpartij omstreeks 20.00 uur op de Rijnlaan.

Een 37-jarige bewoner van de Rijnlaan heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man was naar buiten gegaan toen de Utrechter en de Nieuwegeiner langs zijn woning liepen. Hij verwachtte problemen in verband met een langslepende kwestie tussen zijn familie en een andere familie in verband met een relatiekwestie. Eerder die avond, omstreeks 18.00 uur, was al een steen gegooid door de ruit van de buren.

De man wilde verdere problemen voorkomen, maar kreeg naar zijn zeggen klappen en trappen van vier mannen. De 17-jarige Nieuwegeiner wilde op zijn beurt aangifte doen van mishandeling door de 37-jarige man. Een 18-jarige Utrechter kwam naar het politiebureau om aangifte te doen van bedreiging.

Twee andere verdachten van de vechtpartij worden nog gezocht. Nog niet duidelijk is om wie het gaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw die op de fiets zat te sms-en is woensdagavond beroofd van haar mobiele telefoon. Dat gebeurde op de Amsterdamsestraatweg omstreeks 21.20 uur.

De daders zouden twee jongen van circa 13 en 11 jaar oud zijn die met zijn tweeën op een fiets haar passeerden. Beiden hadden donker steil haar. De oudste jongen die de fiets bestuurde heeft een licht getinte huidskleur. Zijn passagier droeg donkere kleding. Getuigen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900-8844.

Gehandicapte beroofd van tas

UTRECHT Een gehandicapte man uit Utrecht is woensdagmiddag met geweld beroofd van een tas.

Het slachtoffer - die vanwege zijn handicap met een stok loopt - liep omstreeks 16.00 uur op de Seinedreef bij het Groot Winkelcentrum Overvecht, toen hij over een opstaande stoeptegel struikelde. Daarbij liet hij een van de plastic tassen die hij bij zich droeg, vallen.

Een behulpzame jongeman kwam naar hem toelopen en hielp de man zonder iets te zeggen weer op de been. Vervolgens deed hij de spullen die uit de tas waren gevallen weer terug.

Toen het slachtoffer zijn hand, met daarin een andere tas, uitstrekte om de gevallen tas weer aan te pakken, ontpopte de behulpzame jongeman zich ineens tot een berover. Met een ruk trok hij de tweede tas van de pols van het slachtoffer en rende weg in de richting van de Roelantdreef. De Utrechter schreeuwde meermalen Hou hem tegen, maar hoewel er vier of vijf mensen in de buurt waren, reageerde niemand.

De dader is een slanke jongeman van ongeveer 17 of 18 jaar oud, 1.85 meter lang, met een normaal tot slank postuur. De jongen heeft kort donkerbruin haar, met een pony die naar beide kanten is gekamd. Hij heeft lichtbruine ogen en littekens van ecne in het gezicht. Hij droeg een donkerblauwe spijkerbroek, een wit short, ecru linnen jas en nette buine schonen met gesp.

Mensen die denken de dader te (her)kennen of die iets hebben gezien wat de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Noord: 0900-8844.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Laan van Maarschalkerweerd heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden.

Van de 916 voertuigen die tussen 13.45 en 16.00 uur het meetpunt passeerden, waren er 202 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur, terwijl maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Van Zijstweg in Utrecht een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn vijftien bekeuringen uitgedeeld.

De controle vond plaats tussen 13.15 en 14.30 uur. Tien bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur. Twee automobilisten droegen geen gordel, één belde mobiel en twee konden geen rijbewijs tonen.

Verlichtingscontrole

UTRECHT Op het Smakkelaarsveld heeft de politie woensdagavond omstreeks 19.15 uur een gecontroleerd op verlichting van fietsers. Daarbij werden zes bekeuringen uitgeschreven.

Jonge dieven aangehouden

UTRECHT Twee jongens van 17 en 15 zijn woensdag omstreeks 17.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

De verdachten zouden eerder die dag bij een supermarkt in Lunetten een aantal zegelboekjes hebben weggenomen die zojuist waren ingeleverd en nog niet ongeldig waren gemaakt. De aanhouding vond plaats op de t Goylaan. De jongens die bekend staan als veelplegers - zijn ingesloten voor verhoor.

Winkeldieven aangehouden op Meubelboulevard

UTRECHT Een 53-jarige vrouw uit Haaften is woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal van dekbedovertrekken. Dat gebeurde bij een winkel op de Nieuw Amsterdamlaan Utrecht.

Een medewerker van de winkel kon de vrouw aanhouden in een auto buiten de winkel op aanwijzingen van een klant. De vrouw bekende direct en gaf de dekbedovertrekken terug. De politie heeft de verdachte overgenomen. Met een bekeuring op zak mocht zij weer vertrekken.

Bij een andere winkel op de Meubelboulevard werd omstreeks 17.15 uur een 38-jarige man uit Den Haag door personeel aangehouden wegens winkeldiefstal. De man werd overgedragen aan de politie. Hij wenste geen verklaring af te leggen en weigerde ook zijn winkelontzegging te tekenen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Een 31-jarige man met de Poolse nationaliteit is woensdagmiddag aangehouden bij een winkel aan de Lange Viestraat. De man had vier truien gestolen met een totale waarde van 360 euro.

Personeel van de winkel droeg de man over aan de politie. Een kniptang en een geprepareerde tas die hij in bezit had werden in beslag genomen. De tang is vernietigd.

De verdachte verklaarde dat hij de diefstal had gepleegd om een gokschuld te voldoen. Nadat vrienden van hem 400 euro boete voor hem hadden betaald, kon de man het politiebureau verlaten.