Ingezonden persbericht


Western Digital verdubbelt capaciteit WD Raptor naar 150 GB

Amsterdam, 5 januari 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) heeft de capaciteit van de WD Raptor® Enterprise Serial ATA (10.000 RPM) harddrive verdubbeld naar 150 GB. Ook zijn de prestaties van de veelgebruikte drive verbeterd en extra features toegevoegd voor server- en storage-applicaties.

Leveranciers van enterprise storage-systemen maken in toenemende mate gebruik van SATA harddrives die een betrouwbare en kosteneffectieve keuze zijn voor servers en storage-systemen. Toen Western Digital (WD) in 2003 de Raptor introduceerde - de eerste SATA drive -, was volgens Gartner circa 14 procent van de harddrives voor multiuser-applicaties gebaseerd op SATA-technologie. Het onderzoeksbureau verwachtte in 2005 een groei tot 19 procent en in 2009 tot 30 procent.

"WD blijft vooroplopen in de industrie met de breedste reeks van SATA-producten. De WD Raptor biedt de betrouwbaarheid en prestaties die nodig zijn in zakelijke omgevingen, terwijl de RAID Edition drives van WD - de WD Caviar RE en WD Caviar RE2 - voor dezelfde doelgroep capaciteit en betrouwbaarheid bieden", zegt Tom McDorman, Vice-President en General Manager Enterprise Storage van WD. "Inspelend op de vraag onder klanten en uitgaande van de marktacceptatie voor enterprise SATA drives, biedt de WD Raptor met 10.000 toeren per minuut de beste prestaties en hoogste betrouwbaarheid van alle beschikbare SATA drives."

Prestaties en betrouwbaarheid van SCSI tegen significant lagere kosten De nieuwe WD Raptor met 150 GB behoudt zijn krachtige prestaties in servers en storage-systemen dankzij de Rotary Accelerometer Feed Forward-technologie (RAFF(tm)). Deze voorkomt dat vibraties als gevolg van rotaties, de prestaties negatief beïnvloeden. De nieuwe drive biedt tevens hoogwaardige I/O-prestaties met native command queuing (NCQ), dat de prestaties verbetert door het intelligent verdelen van lees- en schrijfcommando's die gewoon zijn bij veeleisende, multiuser-systeembelastingen. Dankzij een cache van 16 MB is de drive in staat om data snel te ontsluiten en op te slaan voor verschillende gebruikers. De drive biedt een gemiddelde zoektijd van 4,6 milliseconden.

Het mechanische en elektronische platform van de WD Raptor is ontwikkeld met het oog op de eisen in een 24x7 zakelijke omgeving. Als de meest betrouwbare SATA harddrive in de wereld kent de drive een MBTF (Mean Time Between Failure) van 1,2 miljoen uren en biedt WD vijf jaar garantie.

Beschikbaarheid en prijzen
De WD Raptor 150 GB (Model WD1500ADFD) is per direct beschikbaar. De verkoopadviesprijs bedraagt ongeveer 320 euro, inclusief btw.

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.