Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 5 januari 2006

NS geeft winnaars Spoorzoekspel optreden van Hans Kazan en Oscar, Renzo & Mara cadeau

Tien klassen uit het basisonderwijs hebben een magische show van Hans Kazan en het trio Oscar, Renzo & Mara gewonnen. Zij hebben met hun getoonde moed en slimheid het mysterie opgelost van het spannende Spoorzoekspel dat NS speciaal voor de magische Kinderboekenweek heeft laten maken. De succesvolle illusionistengroep verwelkomt de winnaars 11 januari vanaf 13.00 uur op het hoofdkantoor van NS in Utrecht.

Ruim 5.000 klassen hebben dit jaar meegedaan aan het Spoorzoekspel dat gratis bij het schoolpakket van CPNB zat. In dit spel zochten kinderen uit groep 6 en 7 met hulp van magische figuren naar de oplossing van het mysterie van de Arce Secra. Elke schooldag hebben ze een deel van het mysterie opgelost.

De 10 winnaars van het optreden van Hans Kazan, Oscar, Renzo & Mara zijn: Basisschool Amby - Maastricht Basisschool Bonifatius - Spanbroek Basisschool de Kring - Groningen Basisschool de Poolster - Amsterdam Basisschool de Regenboog - Rotterdam. Basisschool Vossenburch - Middelburg De Bernadetteschool - Naaldwijk De Eerste Almeerse Montessorischool - Almere De Franciscusschool - Zaltbommel Openbare basisschool Parkwijck - Utrecht

NS biedt het Spoorzoekspel jaarlijks aan als hoofdsponsor van de Kinderboekenweek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne ´Tijd voor lezen´. Reizen per trein en lezen is een logische combinatie en staan in deze campagne centraal.

Noot voor de pers:
Indien u aanwezig wilt zijn bij het optreden van Oscar, Renzo & Mara en Hans Kazan of meer informatie wenst, neemt u dan contact op met de Nederlandse spoorwegen, persvoorlichting: tel. 030 235 70 70.