Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 januari 2006

Auto tegen boom

Automobilist gewond naar ziekenhuis

Enter

Op woensdag 4 januari vindt omstreeks 16.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Witmoesdijk in Enter. Een 20 jarige man uit Enter rijdt met zijn auto over de Witmoesdijk en moet op een bepaald moment iets uitwijken voor een tegenligger. Hierbij komt hij met de wielen in de rechterberm. Na een stuurcorrectie schiet de auto door naar links, waarna deze tegen een boom tot stilstand komt. De 20 jarige wordt met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto is totalloss. (06-001755)

Fietsster gewond

Automobilist rijdt fietsster aan

Almelo

Op woensdag 4 januari vindt omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster op de Havezathe in Almelo. Een 22 jarige Almeloër rijdt met zijn auto over de Havezathe en wil ter hoogte van het winkelcentrum links afslaan, het parkeerterrein op. De automobilist ziet daarbij een hem tegemoetkomende 42 jarige Almelose op haar fiets over het hoofd. Een aanrijding volgt, waarbij de fietsster gewond raakt. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (06-001765)

Diefstal auto

Auto gestolen vanuit parkeergarage

Almelo

Op dinsdag 3 januari doet een 62 jarige Almeloër aangifte van diefstal van zijn auto, een blauwe Ford Escort met het kenteken GT-JF-10. De auto was kort daarvoor weggenomen vanuit een parkeergarage aan het Vincent van Goghplein in Almelo. (06-001392)

Gewonde bij schietincident

Politie houdt vijf personen aan

Almelo

Op donderdag 5 januari wordt omstreeks 03.30 uur een schietincident gemeld bij een horecapand aan de Bornerbroeksestraat in Almelo, waarbij een persoon gewond zou zijn geraakt. De politie treft in het steegje bij het pand een bloedspoor aan. Het spoor loopt via de Geraniumstraat naar de Begoniastraat. Daar treft de politie een half uur later een 42 jarige man uit Deventer lopend aan, terwijl de man gewond is aan zijn hand. De 42 jarige verklaart betrokken te zijn geweest bij het schietincident en in zijn hand te zijn geschoten. De 42 jarige wordt voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. In het pand aan de Bornerbroeksestraat treft de politie vier mannen aan. In verband met de onduidelijkheid omtrent de situatie op dat moment worden alle vier personen aangehouden. Het betreffen alle mannen, een 21 en 48 jarige Almeloër, een 41 jarige uit Wierden en een 25 jarige uit Manderveen. De vier verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-001896)

Verdachte aangehouden

Man verdacht van geweldpleging tegen zijn ex-vrouw

Almelo

Op woensdag 4 januari meldt zich een 24 jarige Enschedeër bij de politie. De man wordt al langere tijd gezocht wegens geweldpleging ten opzichte van zijn ex-vrouw. Op 21 september 2005 deed de vrouw, een 21 jarige Almelose, aangifte van mishandeling, vernieling, bedreiging en huisvredebreuk tegen de 24 jarige. De politie houdt de verdachte aan en stelt hem onmiddellijk in verzekering. De verdachte wordt voor nader verhoor opgesloten. (06-05-120072)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft in schuur hennepkwekerij aan

Vroomshoop

Op woensdag 4 januari stelt de politie om 11.30 uur een onderzoek in een woning in aan De Bunte in Vroomshoop in verband met mogelijk verboden wapenbezit door de 37 jarige bewoner. In bijzijn van de 37 jarige wordt de woning doorzocht. In de woning wordt geen wapen aangetroffen. Wel stuit de politie in een schuur achter de woning op een hennepkwekerij. Twee vrouwen, die bezig zijn de planten te toppen, worden aangehouden. De vrouwen betreffen de 24 jarige bewoonster en een 35 jarige uit Vroomshoop. Tijdens de aanhouding van de 24 jarige verzet de 37 jarige zich hevig en probeert hij haar aanhouding te verhinderen. Daarop wordt ook de 37 jarige aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De kwekerij met ongeveer 125 planten, is geruimd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-001097)

Aanrijding met letsel

Automobilist gewond na kopstaartaanrijding

Hengelo

Op woensdag 4 januari vindt om 11.00 uur een aanrijding plaats op de De Wetstraat in Hengelo tussen twee auto's. Een 24 jarige Hengeloër rijdt met zijn auto op genoemde straat en merkt te laat een voor hem rijdende auto op. Hij rijdt achter op deze auto, bestuurd door een 29 jarige Hengelose. De 29 jarige wordt met mogelijk nekletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Haar twee inzittende kinderen blijven ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-06-001473)

Gewapende overval

Overvaller bedreigt caissières en gaat er met kasgeld vandoor

Enschede

Woensdag 4 januari omstreeks 19.12 uur vindt aan de Chrysantstraat in Enschede een gewapende overval plaats. Een man komt een winkel binnen lopen. Als er geen klanten meer zijn bedreigt hij de caissières met een steekwapen en vraagt om geld. Hij doet vervolgens een greep in de kassa en gaat met het buitgemaakte geld lopend vandoor. Het signalement van de overvaller is: blanke man, 30 tot 40 jaar oud, 1,75 m lang, spreekt accentloos Nederlands, dun postuur, rossig gemillimeterd haar. Hij droeg een zwart leren jas en een spijkerbroek. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844. (06-001800)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --