Elsevier lanceert Mosby's Nursing Consult

Elsevier inc

Elsevier lanceert Mosby's Nursing Consult

ST. LOUIS, Missouri, January 5 /PRNewswire/ --


- Alle gevestigde informatiebronnen in de gezondheidszorg bijeengebracht in online-service

Vandaag heeft Elsevier's werelds toonaangevende uitgever voor de wetenschappelijke en technische sector en de gezondheidszorg, de lancering aangekondigd van Mosby's Nursing Consult (TM), een uitgebreide online informatieservice, die dusdanig is ontworpen dat verpleegkundigen een betere patiëntenzorg kunnen bieden.

Mosby's Nursing Consult brengt de toonaangevende boeken en tijdschriften, informatie over medicijnen, patiëntenfolders, nieuws en op bewijs gebaseerde verhandelingen bijeen in een enkele gebruikersvriendelijke service ideaal voor klinische verpleegkundigen, leidinggevenden aan verpleegkundigen en de zorg. Gebruikers van Mosby's Nursing Consult kunnen overal, van computerterminals in de verpleegkundigenpost, medische bibliotheken en bij de bedden van patiënten, snel toegang verkrijgen tot toonaangevende publicaties in de gezondheidszorg. Er wordt gebruikgemaakt van verbeterde elektronische zoekmachines zodat de tijd die men kwijt is bij het zoeken naar dezelfde informatie offline bespaard kan worden. Mosby's Nursing Consult, dat werd ontwikkeld als antwoord op het goedgedocumenteerde tekort aan verpleegkundigen, stelt een flinke verzameling informatie met betrekking tot de gezondheidszorg ter beschikking die past binnen de huidige werkstroom van een klinische omgeving. Op deze manier worden verpleegkundigen, die toch al met patiëntenzorg overbelast zijn, geholpen.

Elsevier heeft met gebruikmaking van gevestigde, toonaangevende naslagwerken in de sector een volwaardig product ontwikkeld, dat aansluit op de behoeften van verpleegkundigen in de meeste ziekenhuizen. "We hebben met veel zorg een aantal hooggewaardeerde leiders in de gezondheidszorg gekozen om de inhoudelijke selectie en de ontwikkeling van Mosby's Nursing Consult te overzien," zei Brian Bussey, vicepresident, E-Professional Products, Gezondheidszorg, Elsevier. "Deze adviescommissie heeft erg zijn best gedaan ervoor te zorgen dat de relevantste, betrouwbaarste informatie werd gekozen om drukbezette verpleegkundigen te assisteren bij het vinden van antwoorden op dringende vragen."

"De adviescommissie van verpleegkundigen is zeer verheugd dat Elsevier Mosby's Nursing Consult met zijn uitgebreide klinische informatiebronnen aanbiedt aan verpleegkundigen in ziekenhuizen. Door het direct beschikken over deze informatie in de verpleegkundigenpost kunnen verpleegkundigen snel de informatie vinden die nodig is voor het leveren van een kwalitatief goede en veilige zorg," zei Chris Pasero MS, RN, FAAN, Pain Management en Clinical Consultant, lid van de adviescommissie van Elsevier Gezondheidszorg.

Instituten, ziekenhuizen en particulieren kunnen beschikken over Mosby's Nursing Consult door middel van een abonnement. Het ondersteuningspersoneel van Elsevier zal helpen zoeken naar de beste configuratie van het product in relatie tot de behoeften van de organisatie, zodat gebruikers zowel binnen als buiten het ziekenhuis toegang kunnen verkrijgen tot het product. Het ondersteuningspersoneel van Elsevier zal training en technische ondersteuning bieden aan de werknemers.

Vanwege de grote marktvraag heeft een aantal ziekenhuizen, waaronder Ball Memorial, Muncie, Indiana, US Army Medical Command, Texas, Anne Arundel Medical Center, Annapolis, Maryland en Gunderson Medical Center in Lacrosse, Wisconsin, Mosby's Nursing Consult al aangeschaft.

Elsevier zal in 2006 een aantal elektronische producten toevoegen ter ondersteuning van verpleegkundigen in de klinische omgeving en werken aan de mogelijkheden van Mosby's Nursing Consult als onderdeel van toepassingen voor elektronische medische gegevens (electronic health record - EHR). Voor meer informatie over Mosby's Nursing Consult kunt u terecht op www.NursingConsult.com. Instituten kunnen voor een gratis proefabonnement een e-mail sturen naar: mnc.groupinfo@elsevier.com of bellen naar
+1-877-857-1047. Het product zal op de jaarlijkse HIMSS-conferentie (Healthcare Information and Management Systems Society), die op 12 februari zal plaatsvinden, worden gedemonstreerd.

Over Elsevier

Elsevier is een toonaangevende uitgever van wetenschappelijke, technische en medische publicaties en diensten. In samenwerking met de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap en de gezondheidszorgsector publiceren Elseviers 7000 werknemers in meer dan 70 kantoren over de hele wereld meer dan 2000 vakbladen en 1900 nieuwe boeken per jaar. Daarnaast bieden ze een pakket innovatieve elektronische producten, zoals ScienceDirect www.sciencedirect.com), MD Consult (www.mdconsult.com), Scopus (www.info.scopus.com), bibliografische databanken en online naslagwerken.

Elsevier (www.elsevier.com) is een mondiaal bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, en kantoren over de hele wereld. Elsevier maakt deel uit van Reed Elsevier Group plc ( www.reedelsevier.com), een toonaangevende uitgever en informatieverstrekker. Reed Elsevier, werkzaam in de wetenschappelijke, medische, juridische, educatieve en business-to-business sectoren, levert flexibele oplossingen voor informatie van betere kwaliteit aan gebruikers, waarbij de nadruk in toenemende mate ligt op het leveren via internet. Reed Elseviers ticker-symbolen zijn REN (Euronext Amsterdam), REL (Beurs in Londen), RUK en ENL (Beurs in New York).