PERSBERICHT - 2006-01-05

Enthousiaste reacties en 'bemoedigende' eerste resultaten nieuwe lijndienst

SkyEurope: AmsterdamInnsbruck ook in de zomer

SkyEurope Airlines is zo tevreden over de gang van zaken op de begin december geopende lijn van Amsterdam naar Innsbruck, dat nu al is besloten om deze verbinding ook in de zomer van 2006 voort te zetten. Pim ten Voorde, sales eceutive van Aeroreps, die de in Bratislava gevestigde grootste lowcost maatschappij van centraal Europa in Nederland vertegenwoordigt, heeft dat aan TourPRess meegedeeld.

De markt heeft enthousiast op de nieuwe verbinding gereageerd met zeer bemoedigende eerste resultaten tot gevolg. En er zullen in januari ook weer meer specials verschijnen bij de ski touroperators, gebaseerd op onze vluchten, aldus Ten Voorde.

Winterschema
SkyEurope voert in het winterschema de vluchten van Amsterdam op Innsbruck, de ideale gateway voor door Nederlandse toeristen zeer geliefde skiresorts in Tirol zoals Kitzbühl, Seefeld, Badgastein en Wagrain, op dinsdag, donderdag en zondag met een Boeing 737 uit.

Flexibel
Deze drie vluchten per week geven wintersportgangers de kans om flexibel hun verblijf te regelen, terwijl men tegen aantrekkelijke tarieven van directe vluchten gebruik kan maken. SkyEurope biedt op de Amsterdam Innsbruck route enkele reis tarieven vanaf Euro 25,- aan (excl. taxes). Op dit moment geldt bij boeking tot en met 8 januari zelfs een speciale promotie-actie, waarbij het ticket gratis is en de passagier uitsluitend de taxen in rekening wordt gebracht.

Positief
Bij de start van de lijndienst sprak Sky Europe als haar verwachting uit, dat de de directe vluchten op Inssbruck in belangrijke mate zullen bijdragen aan een positieve toeristische ontwikkeling van de Alpine regio. Dat wordt bevestigd door Peter Vorst en Carmen Fender van het Tourismusverband Sölden.

Wij krijgen zeer positieve reacties van onze gasten op de nieuwe vliegverbinding, aldus Peter Vorst. De vlucht brengt ons skigebied, op niet meer dan een uur per auto van Innsbruck, veel dichter bij en dat vindt men prettig. Bovendien is de verzorging aan boord aangenaam, zoals ik ook zelf heb ervaren.

Grootste
SkyEurope is in een paar jaar uitgegroeid tot de grootste low fare luchtvaartmaatschappij in centraal Europa met bases in Bratislava, Boedapest, Warschau en Krakau. Momenteel voert de maatschappij met een vloot van 15 vliegtuigen 46 routes uit in 14 landen. In december passeerde het totaal aantal vervoerde passagiers de 3 miljoen.

Verdubbeld
Over geheel 2005 verdubbelde het aantal vervoerde passagiers vrijwel tot 1,85 (0,96) mln. bij een licht hogere beladingsgraad van 76,9 (74,6) procent. In het per 30 september 2005 geëindigde boekjaar 2004/2005 leed SkyEurope Aviation een verlies op de exploitatie van 26,6 miljoen euro.