Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 5 januari

Alkmaar, 05-01-2006 o 14.00 uur

Jongen aangehouden na mishandeling.

Den Helder, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagmiddag werd een 19-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op het Julianaplein. Hij wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding een 18-jarige jongen uit Den Helder te hebben mishandeld. Dit gebeurde op hetzelfde plein. Het slachtoffer zat bij een vriend achterop de fiets toen hij door de dader van de fiets werd getrokken en werd geslagen. Toen de jongen daarop op de grond viel werd hij verschillende keren geschopt door de verdachte. Hij raakte hierbij licht gewond. Een opsporingsambtenaar van de Koninklijke Marechaussee die getuige was van de mishandeling greep de verdachte vast en hield hem aan. De verdachte wist zich los te rukken en rende weg. Tijdens de daarop volgende achtervolging pakte de verdachte op een Wezenstraat een fiets en reed weg. Even verderop negeerde de verdachte een stopteken van twee politiemensen en reed in volle vaart op hen in. Zowel de verdachte als de twee agenten kwamen ten val. Eén van de agenten raakte hierbij gewond aan zijn hand en been. Vervolgens kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en later op de dag in verzekering gesteld. Waarom de dader het slachtoffer mishandelde is niet duidelijk geworden.

Man aangehouden na poging overval.

Alkmaar, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagavond kort na 18.00 uur werd een 29-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Vondelstraat. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een poging te hebben gedaan om een winkel aan het Frederik Hendrikplein te overvallen. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Even voor 18.00 uur ging de verdachte de winkel binnen en schreeuwde dat hij geld wilde hebben. Op dat moment bevond alleen de eigenaar zich in de winkel. In het magazijn bevonden zich nog twee medewerkers. De eigenaar reageerde niet op de eis van de verdachte en probeerde hem te slaan. Vervolgens sloeg de verdachte verschillende goederen van de toonbank. Toen de eigenaar riep dat de politie gebeld moest worden, rende de man de winkel uit en verdween op een fiets in de richting van de Louise de Colignystraat. Surveillerende agenten zagen de verdachte, aan de hand van het inmiddels doorgegeven signalement, lopen op de Vondelstraat en hielden hem aan. De eigenaar van de winkel mist niets. Wel werden een aantal goederen die op de toonbank stonden vernield.

Computers en geluidsapparatuur uit woning gestolen.

Heerhugowaard, woensdag 4 januari 2006.

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan het Rosa Spierplantsoen. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden een grote hoeveelheid goederen weggenomen. Zo mist de bewoner drie computers, een aantal flatscreenschermen, een spelcomputer, een stereoinstallatie en een hoeveelheid sieraden.

Diefstal auto.

Hoorn, woensdag 4 januari 2006.

Woensdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van zijn voertuig. De diefstal moet tussen maandagavond 2 januari en woensdagmorgen hebben plaatsgevonden. De auto stond geparkeerd op de Nok. Het gaat om een Volkswagen, type Golf. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken NN-NB-32.

Man aangehouden na het plegen van huiselijk geweld.

Alkmaar, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagavond is een 57-jarige man uit Uitgeest aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw. De man word er van verdacht zijn ex kort daarvoor te hebben mishandeld. Hij had haar geslagen waardoor zij een bloedende hoofdwond bekwam. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

Twee gewonden na eenzijdig ongeval.

Slootdorp, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagavond raakten twee inzittenden van een personenauto gewond bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwesluizerweg. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Anna Paulowna, kwam door onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht. Tijdens een stuurcorrectie kwam hij met één van de wielen van de auto in de rechterberm. Hierna raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste vervolgens twee keer tegen een boom. Zowel de bestuurder als een 15-jarig meisje uit Wieringerwaard die bij hem in de auto zat, raakten gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De auto werd volledig vernield.

Snelheidscontroles

Akersloot, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur werd een snelheidcontrole gehouden op de Boekel. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens deze controle werd de snelheid van 730 voertuigen gemeten. In 137 gevallen werd een snelheidsovertreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Stompetoren, woensdag 4 januari 2006.

Woensdagavond werd een snelheidcontrole gehouden op de Noordervaart op een weggedeelte waar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. Tijdens deze controle werden de snelheid van 710 voertuigen gemeten. In 71 gevallen werd een snelheidsovertreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u.

Hortensiadieven actief in de regio.

Alkmaar, donderdag 5 januari 2006.

Vermoedelijk mede naar aanleiding van de berichtgeving in de media over de diefstal c.q. het vernielen van hortensiaplanten in Abbekerk, ontving de politie in Noord-Holland Noord vandaag tussen de 10 en 15 meldingen van diefstal van takken van deze plant. Deze meldingen kwam vanuit de hele regio zoals, Hem, Spanbroek, Opperdoes, Hoorn, Blokker, Heerhugowaard, Schagerbrug en Schagen. In de meeste gevallen werden vooral jonge takken uit de plant weggesneden maar in sommige gevallen bleek dat juist de oude takken waren verdwenen. Voorzover bekend werden de meeste diefstallen/vernielingen gepleegd tussen kerst en oud & nieuw. Vooralsnog is geen signalement van de dader(s) bekend.

Laatst gewijzigd 05-01-2006 14:14 | © Politie Noord-Holland Noord |