Time : 2:21:44 PM
Date : Thursday, January 05, 2006
Sender Name: Persuado bvba

The Human Interface Group wint met Telenet Digital TV-gids prijs voor beste Europese handleiding

Mechelen, 5 januari 2006

STC, de Society for Technical Communication, heeft de onderscheidingen 'Excellence' en 'Best of Show' toegekend aan de handleidingen voor de Digital TV van Telenet en de score 'Merit' voor de RF Externder User Guide van Philips. STC is de vakorganisatie voor technical communicators met wereldwijd 18.000 leden.

In deze wedstrijd voor de beste gebruikersdocumentatie oordeelden 23 juryleden uit 8 landen over tientallen Europese inzendingen inzake gebruikersdocumentatie.

Concreet gaat het om de startgids, de Digital TV handleiding en de verschillende folders bij de afstandsbediening en het toetsenbord. In samenwerking met Telenet werd het volledige documentatiepakket ontwikkeld door The Human Interface Group, het belangrijkste usability consultancy-bureau in België.

Het feit dat de Telenet Digital TV-handleiding de beste van de competitie is, is een opsteker voor de toegankelijkheid van Digital TV in Vlaanderen.

De jury concludeerde als volgt over de Digital TV Startgids: "This document is perfectly targeted to its diverse audience, which is a great achievement. The conversational writing style largely contributes to the attractiveness. Also the layout is attractive and inviting. The physical size is appropriate."

Paul van Cotthem, Senior Vice-President Residential Marketing & Sales Telenet stelt het als volgt: "Deze award is een voorbeeld van hoe aandacht voor het gezichtspunt van de klant en empathie voor de manier waarop hij met ons product omgaat, kan leiden tot erkenning door experten terzake".

Ook viel The Human Interface Group in de prijzen voor de categorie 'Non Computer Equipment Guides' met de RF Externder User Guide van Philips, met de onderscheiding 'Merit'.
Hierover oordeelde de jury: "This Guide has solid strengths and deserves recognition for a job well done. It achieves its purpose and meets the needs of the intended audience. The quality of writing and copy editing make this document easy to read and use."

De prijzen worden uitgereikt op het jaarlijkse Award Dinner in Londen op 21 januari 2006.

Voor meer informatie kan u terecht bij Christel Dehaes op 015/40.01.38 of via christel.dehaes@higroup.com

Voor meer informatie over Telenet kan u terecht bij Stefan Coenjaerts op 015/33 50 06 of 0499/ 57 76 47.

Over Telenet
Telenet is de grootste leverancier van breedband kabeldiensten in België. Telenet spitst zich toe op het leveren van kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en telefoniediensten aan hoofdzakelijk residentiële klanten in Vlaanderen. Onder de merknaam Telenet Solutions levert het bovendien diensten aan bedrijven in België en Luxemburg.
Telenet reikt zijn residentiële diensten aan via een combinatie van zijn kabelnetwerk waarop ruim 1,7 miljoen gezinnen in Vlaanderen zijn aangesloten en via gebruiksrechten op lange termijn voor kabelnetwerken waarop nog eens 0,7 miljoen gezinnen zijn aangesloten. Alle netwerken waarlangs Telenet residentiële diensten in Vlaanderen aanbiedt, zijn uitgerust met een tweewegs digitale HFC (hybrid fiber coaxial) standaard. Telenet biedt spraak-, data- en internetdiensten aan zijn bedrijfsklanten aan via een zeer geavanceerde backbone op basis van glasvezel, die heel België en Luxemburg bestrijkt. Telenet lanceerde op 3 september 2005 Telenet Digital TV. Telenet wil als dienstverlener een leidende rol spelen op het kruispunt van televisie, internet en telefonie. De ontwikkeling van interactieve digitale televisie zorgt er mee voor dat alle consumenten toegang hebben tot dat kruispunt. Telenet ondersteunt hiermee elke klant zodat hij zijn leven en werken op een comfortabele manier kan verrijken.

URL: http://www.higroup.com
http://www.telenet.be
http://www.persuado.be