Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 5 januari 2006

Digitale gemeentegids op www.dinkelland.nl

De website www.dinkelland.nl is weer aangevuld met een nieuwe toepassing. Via de gemeentelijke website is nu ook de digitale gemeentegids te raadplegen.

Toelichting

In deze digitale gemeentegids zijn gegevens van verenigingen, instellingen en andere organisaties die actief zijn binnen onze gemeente te vinden. In de gids zijn ook links naar websites van bijvoorbeeld verenigingen en organisaties opgenomen.

Maar de digitale gemeentegids biedt meer. Een belangrijk onderdeel is een makkelijke plattegrond. Stel: de gebruiker zoekt een basisschool. Als het kopje 'onderwijs' wordt aangeklikt, dan verschijnen alle scholen met adresgegevens op het scherm. Verder verschijnen de locaties ook in de plattegrond, waarop ingezoomd kan worden maar die ook uitgeprint kan worden.

In feite is dit de digitale variant van de gemeentegids zoals deze elk jaar huis-aan-huis in de gemeente Dinkelland bezorgd wordt, met uiteraard als extra functionaliteit dat er op de kaart meteen te zien is waar het gekozen adres zich bevindt. In de digitale gemeentegids kunnen gebruikers zoeken naar de door hun gewenste gegevens. De digitale gemeentegids is verder uiterst actueel, want deze wordt een aantal keren per jaar bijgewerkt, dit in tegenstelling tot de gemeentegids op papier die maar eens per jaar uitkomt.

Enkele gegevens die nu nog op de website www.dinkelland.nl staan, zijn nu ook te vinden in de digitale gemeentegids. Om overlapping te voorkomen, zijn van de gemeentelijke website enkele onderdelen verdwenen. Zo zijn de adresgegevens van verenigingen, scholen, zorgsinstellingen en sport en spel faciliteiten verdwenen van de website. Deze gegevens zijn nu dus alleen via de digitale gemeentegids te raadplegen, wat betekent dat deze gegevens centraal op 1 plek te vinden zijn en bijgehouden worden.

De digitale gemeentegids is gemaakt door Suurland BV, dezelfde uitgever die ook de papieren gemeentegids voor ons verzorgt. Suurland BV is verantwoordelijk voor de inhoud van de digitale gemeentegids.

Nieuwe aanmeldingen of wijzigingen?

Wijzigingen in de gegevens of nieuwe aanmeldingen kunnen eenvoudig via de site van de uitgever www.suurland.nl worden doorgegeven.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of b.boode@dinkelland.nl.

---- --