Gemeente Nederbetuwe


Rampenbestrijdingsplannen LPG-stations
05 januari 2006

Rampenbestrijdingsplannen LPG-stations
Een goede voorbereiding op ongevallen is vereist!

Er bevinden zich een vijftal LPG tankstations in de gemeente Neder-Betuwe.
Om de veiligheid van werknemers en omwonenden te bevorderen worden aan deze tankstations hoge eisen gesteld. Alle voorbereidingen moeten worden getroffen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Voor deze LPG tankstations is de overheid daarom verplicht een rampenbestrijdingsplan op te stellen. Een dergelijk rampenbestrijdingsplan komt tot stand door samenwerking van de overheidshulpdiensten; politie, GHOR en brandweer samen met de gemeente en het desbetreffende bedrijf.

Een rampenbestrijdingsplan voorziet in de informatie over welke ongevallen zich kunnen voordoen bij een LPG-tankstation. Daarbij beschrijft een rampenbestrijdingsplan de gevolgen van een dergelijk ongeval. Ook worden de operationele maatregelen, die genomen moeten worden door politie, GHOR, brandweer en gemeente, beschreven.


4 nieuwe rampbestrijdingsplannen
Er zijn nu 4 nieuwe rampenbestrijdingsplannen LPG tankstations gemaakt, zodat alle vijf LPG tankstations in de gemeente Neder-Betuwe zijn voorzien van een dergelijk plan.

De burgemeester is voornemens de 4 nieuwe rampenbestrijdingsplannen voor LPG-stations vast te stellen. De plannen hebben betrekking op de volgende bedrijven:

1. Autobedrijf Hazet, Transitoweg 2, 4051 CA Ochten
2. Esso Overbroek, Snelweg A15, 4051 CZ Ochten
3. Shell Varakker, Snelweg A15, 4041 AS Kesteren
4. Brandoil, Spoorstraat 2, 4041 CM Kesteren

Inzage
: van 4 januari tot 15 februari 2006 in het. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Ambtenaar Openbare Veiligheid. Reactie: tijdens inzagetermijn, door belanghebbenden Informatie: de heer R. Amesz, telefoon: 0488-449878 of email: ramesz@nederbetuwe.nl