Politie Gelderland-Zuid

Vijf verdachten van openlijke geweldpleging

Beuningen, 05-01-2006 o De politie van Beuningen heeft, in samenwerking met de districtsrecherche, de afgelopen dagen vijf mensen aangehouden die er van worden verdacht zich in de nacht van 31 december op 1 januari schuldig te hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging, mishandeling en bedreiging.

In de oudejaarsnacht ontstond onenigheid in een clubhuis aan de Reekstraat in Beuningen. Daar vond een feest plaats dat door een groep vrienden was georganiseerd. De onenigheid ontstond toen één van de aanwezigen, tegen de afspraken in, vrienden van hem wilde toelaten die niet voor het feest hadden betaald. Deze jongen, een 18-jarige inwoner van Beuningen, ging kwaad weg om even later terug te komen met een aantal mensen die niet tot de genodigden behoorden. Door deze groep werden vervolgens drie van de aanwezigen bedreigd en mishandeld. Ook is door verschillende aanwezigen verklaard dat ze gezien hadden dat met een vuurwapen is gedreigd.

De politie startte naar aanleiding van de aangiften direct een onderzoek. Als gevolg daarvan werden op woensdag 4 januari drie verdachten aangehouden. Het betreft een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Nijmegen en een 18-jarige Beuningenaar. Op donderdag 5 januari werden nog twee verdachten aangehouden. Dit zijn twee Nijmegenaren van 21 en 26 jaar oud.
Alle aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
(03)