Politie Gelderland-Midden

Ede - gewonde vrouw (66) achtergelaten

Publicatiedatum: 5-1-2006 15:37:13

De Edese politie is naarstig op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Molenstraat, waarbij een 66-jarige vrouw uit Ede gewond werd achtergelaten. De vrouw had als gevolg van het ongeval onder meer een gebroken arm opgelopen en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen.

Het ongeval was gebeurd op zaterdag 10 december omstreeks vijf uur. Het slachtoffer reed op de fiets over het fietspad aan de Molenstraat in de richting van de Slijpkruikweg. Kort voor de kruising met de Slijpkruikweg wilde de Edese twee jongens op fietsen inhalen. Echter een van de twee zou plotseling linksaf zijn geslagen en botste daarbij tegen de Edese vrouw op. Het slachtoffer kwam daardoor te vallen en liep verwondingen op. De twee jongens zouden na het ongeval zijn doorgereden zonder zich om de gewonde vrouw te bekommeren.

Het slachtoffer meldde zich een dag later bij de politie voor aangifte. Volgens haar verklaring zou het gaan om twee jongens van Noordafrikaanse of Zuideuropese afkomst. De één zou een lichtkleurige jas en lichtkleurig petje gedragen hebben; van de ander is bekend dat hij een donkerkleurige jas droeg. Getuigen of anderen die meer informatie hebben over het ongeval die kan leiden tot de opsporing van de beide jongens worden verzocht contact op te nemen met de Edese politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---