Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

05 januari 2006

't Loo - Winkeldieven betrapt De politie heeft op woensdagmiddag (04-01) twee tieners uit Wezep en Oldebroek aangehouden voor diefstal van ondermeer labello-sticks uit een supermarkt aan de Looweg. Het tweetal wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Epe - Inbraak woning

In de middag- en avonduren van woensdag (04-01) werd er ingebroken in de beheerders- woning van een recreatiepark aan de Soerelseweg. De daders forceerden een raam en doorzochten de slaapkamer. Hier troffen de dieven sieraden aan, die werden ontvreemd.

Harderwijk - Fietser gewond

Een 41-jarige automobilist uit Stroe verleende op de kruising Bernhardlaan en Nassaulaan geen voorrang aan een 56-jarige fietser uit Harderwijk. Het ongeval gebeurde op woensdag (04-01) rond 16.35 uur. De fietser werd met verwondingen aan heup en arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Aanhouding ivm openstaande straf

Toen de politie woensdagavond (04-01) een 41-jarige Harderwijker wilde controleren nam de man de benen. De man bleek nog een gevangenisstraf te moeten uitzitten en werd na een korte achtervolging aangehouden en ingesloten. Hij had nog 55 dagen straf op zijn conto staan alsmede een boete van ruim E 300.

Vaassen - Tasjesroof Een 15-jarig meisje uit Epe werd op woensdag (04-01) rond 22.15 uur beroofd van haar tas. Bij het verlaten van het zwembad aan de Koekoeksweg kwamen er twee jongens op haar af. Eén van hen greep de tas waarna het tweetal hard wegrende in de richting van de Elspeterweg. Ontvreemd werd een rose tas, inhoudende oa een mobieltje van het merk Nokia. Signalement van de mannen: lengte 1.85-1.90 m, ongeveer 20 jaar, één van hen droeg een donkergrijze muts.

Vaassen - Rijden zonder rijbewijs en openstaande boetes

De politie heeft op woensdagmiddag (04-01) op de Apeldoornseweg een 41-jarige automobilist uit Vaassen aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, de auto was niet verzekerd en hij kon zich niet legitimeren. De man kreeg voor al deze feiten een bekeuring. Tevens bleek hij nog een boete van ruim E 300 te moeten betalen. Na betaling hiervan kon hij het politiebureau verlaten.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --