Nederlandse Vereniging van Journalisten

Workshop: Flash voor journalisten
(flash als journalistiek gereedschap)
(05 januari 2005)

De journalist zoekt steeds vaker multimediale vormen om zijn verhaal te vertellen. Hij wil weten wat de beste manier is om dat te doen en welke software hij daar voor moet gebruiken. De workshop "Flash voor journalisten" geeft u een antwoord op deze vragen. In het theoretische deel van het programma krijgt u inzicht in de grammatica van beeld, tekst en geluid. Hierna volgt een praktisch deel waarin u kennis maakt met het programma Flash en flashtemplates. Vervolgens maakt u zelf ook een eenvoudige flashanimatie op basis van een stramien. De workshop eindigt met de beschrijving van het projectteam dat nodig is om grote journalistieke flashproducties te maken.

Aan het einde van de dag bent u geen geoefend gebruiker van het programma Flash. U weet wel hoe de applicatie kunt inzetten om multimediale journalistieke verhalen te vertellen.

De workshop is een initiatief van het New Media Lab van de School voor Journalistiek in Utrecht en de sectie Internet van de NVJ. Deelname alleen voor NVJ-leden. Er is een maximum van tien deelnemers.

Kosten: 25 euro(koffie en lunch).
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur.
Datum: woensdag 25 januari
Locatie: School voor Journalistiek in Utrecht, Padualaan 99, Utrecht.

Aanmelden bij Job Twisk ( job.twisk@hu.nl )