Regionale persberichten politie Brabant-Noord donderdag 5 januari

's-Hertogenbosch, 05-01-2006

Verdachte diefstal uit woning aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdag is een 44-jarige Bosschenaar aangehouden voor diefstal uit een woning aan de Boschveldweg in s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht in de nacht van oud op nieuw uit de woning van 37-jarige bewoonster van het pand o.a. sieraden te hebben weggenomen. De vrouw had de man en nog drie andere personen in de betreffende nacht ontmoet in het uitgaansleven en thuis uitgenodigd. Toen het viertal verdwenen was, ontdekte de vrouw de diefstal. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de andere personen. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

s-Hertogenbosch Woensdagmorgenvroeg is een 40-jarige Bosschenaar op de Orthenstraat in s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak. Agenten vonden dat de man zich verdacht ophield en vroegen hem om zijn identiteitsbewijs. De man ging er op dat moment vandoor. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Er ontstond een worsteling waarna hij met behulp van pepperspray kon worden aangehouden. Hij had een aantal goederen bij zich die afkomstig bleken te zijn van een inbraak die hij kort daarvoor op het Water en Vuurplein had gepleegd. De man is ingesloten.

Verdachte winkelinbraak aangehouden

Drunen In de nacht van woensdag op donderdag is op de A59 in Sprang Capelle een 39-jarige inwoner uit Drunen aangehouden als verdacht van een winkelinbraak aan de Grotestraat in zijn woonplaats. Agenten zagen de auto bij het pand van de sieradenwinkel wegrijden en volgden het voertuig. De verdachte kon op de rijksweg worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de winkel te hebben ingebroken. Bij de inbraak is voor zover bekend niets ontvreemd. Er ontstond aanzienlijke schade aan de voordeur. De verdachte is ingesloten.

Eigenaar woning hennepkwekerij aangehouden

Rosmalen De politie heeft woensdag een 59-jarige Bosschenaar aangehouden omdat in een woning aan de Kruisstraat in Rosmalen, die op zijn naam stond, eind vorig jaar een hennepkwekerij werd aangetroffen. Agenten troffen toen op de zolderverdieping van het pand een kwekerij aan met 184 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. Verder werden in de woning ca. 179 gram gedroogde henneptoppen, een windbuks en een python aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man in s-Hertogenbosch woonachtig was. Essent vordert van de man een bedrag van ruim achtduizend euro voor het illegaal aftappen van de stroom. Alle goederen zijn inbeslaggenomen.

Man bekeurd voor bedelen

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 39-jarige Bosschenaar op de Stationsweg in s-Hertogenbosch betrapt toen hij zat te bedelen. De man kreeg een proces-verbaal voor de Algemene Politie Verordening.

Verkeerscontrole

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn bij een verkeerscontrole op de locaties Pettelaarseweg / Gestelseweg en Van Veldekekade in s-Hertogenbosch 24 automobilisten bekeurd. De overtredingen bestonden vooral uit overschrijding van de maximum snelheid, verlichting, rijden zonder geldige APK en het rijden zonder rijbewijs.

Man slaat met bamboestok om zich heen

s-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden toen hij op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch met een stevige bamboestok tegen planten liep te slaan. Op de Pastoor de Kroonstraat sloeg hij tegen een verkeerspaal. De man maakte een boze indruk. Hij is aangehouden voor baldadigheid en voor verhoor ingesloten.

Vrouw in invalidenwagen gewond na aanrijding

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen is een vrouw in een invalidenwagen uit s-Hertogenbosch (leeftijd onbekend) op de Weidonklaan in haar woonplaats aangereden door een auto bestuurd door een 35-jarige Bossche. Laatstgenoemde verklaarde de vrouw door de laagstaande zon over het hoofd te hebben gezien. Het slachtoffer is o.a. met ribletsel overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Snelheidscontrole op verzoek

Rosmalen - De politie heeft donderdagmorgen op verzoek van bewoners van de Tuinstraat in Rosmalen op snelheid gecontroleerd. De controle is uitgevoerd met laserapparatuur. Van de 50 gecontroleerde autos reed er één te snel. Belangstellende bewoners mochten zelf ook op de laserappatuur kijken en konden zien dat autos waarvan zij zagen dat die te hard reden, zich keurig aan de snelheid hielden.

Gewonde bij aanrijding

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 33-jarige Bossche bij een aanrijding op het Wilhelminaplein in s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee personenautos. De vrouw zat in een auto bestuurd door een 24-jarige plaatsgenoot. Deze auto werd aangereden door een auto bestuurd door een 44-jarige man uit Waalwijk. Laatstgenoemde wisselde van rijstrook en zag daarbij de andere auto over het hoofd. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

Illegaal museum

Schijndel Woensdag werd de politie in Schijndel gewaarschuwd dat in een woning in Schijndel een grote hoeveelheid wapens en explosieven waren aangetroffen. De bewoner van de woning was recent overleden en de familie trof de wapens aan. Daar ze geen idee hadden wat ze ermee aan moesten, waarschuwde ze de politie. In de woning troffen de politiemensen een grote hoeveelheid vuurwapens, messen, granaten, handgranaten en munitie afkomstig uit de 2e wereldoorlog aan. Verder troffen ze ook kleding, fotos, schilderijen en stukken uit die periode en de golfoorlog aan. De bewoner had in de loop der tijd zoveel verzameld, dat hij een museum kon inrichten. Samen met medewerkers van het bureau Wapens en Munitie van de politie Brabant-Noord hebben de politiemensen de aangetroffen spullen geïnventariseerd. Een behoorlijk deel van de aangetroffen scherpe munitie en granaten was een gevaar voor de omgeving. Het explosieven opruimingscommando draagt zorg voor de afvoer en vernietiging hiervan.
Een deel van de bescheiden uit de 2e wereldoorlog die zijn aangetroffen zullen ter beschikking van de gemeenten Schijndel, Vught en Veghel worden gesteld, omdat ze van historische waarde zijn voor deze gemeenten. De overige wapens, granaten, kleding- en uitrustingsstukken en andere zaken als fotos, schilderijen en dergelijke worden ter beschikking gesteld van oorlogsmusea, zoals het oorlogsmuseum in Overloon. Ze zijn van grote historische waarde en zullen een welkome aanvulling zijn voor de oorlogsmusea. (Van de aangetroffen spullen zijn fotos bijgevoegd.)

Jongen aangehouden met vuurwerk

Sint Oedenrode In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Schijndelseweg in Sint Oedenrode een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat in de auto enkele doosjes vuurwerk lagen. Ook troffen de politiemensen een busje met vermoedelijk peperspray. De bestuurder een 20-jarige jongen uit Sint Oedenrode is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk en het busje zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij weer heengezonden.

Rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole

Erp Woensdagmiddag werd op de Gemertsedijk in Erp snelheidscontrole gehouden. Een bestuurder, een 25-jarige man uit Erp, bleek daar te hard te rijden. Hij reed 144 km/u, waar maximaal 80 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Te veel gedronken

Oss In de nacht van woensdag op donderdag, rond 01.45 uur, werd op de Euterpelaan in Oss een 56-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

-----
Haps Dezelfde nacht, rond 03.30 uur, werd op de Kwekersweg in Haps een 41-jarige man uit Heelsum voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

Gewonden bij ongeval

Vortum Mullem Woensdagmiddag zijn vier mannen gewond geraakt bij een ongeval. De vier zaten in een busje dat over de Langstraat in Vortum Mullem reed. Door onbekende oorzaak is de bestuurder de macht over het stuur verloren, waardoor de auto langs de weg in de sloot terecht kwam. De vier inzittenden, 17 jaar uit Sambeek, 18 jaar uit Oeffelt, 18 jaar uit Boxmeer en 25 jaar uit Grubbervorst, raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.