Persberichten 05/01 middag

Regio, 05-01-2006

Leiden Aangifte van mishandeling De politie heeft op 4 januari een aangifte van bedreiging en beledigingen als gevolg mishandeling opgenomen. Een 64-jarige man en zijn 62-jarige vrouw, wonend in Leimuiden deden aangifte van het volgende. Zij wilden op woensdag 4 januari, omstreeks 16.30 uur, hun auto inparkeren op de Vriezekoop Zuid. Achter hun reed een onbekend gebleven bestuurder. Omdat de automobilist er niet door kon, en het hem vermoedelijk te lang duurde ontstond er een woordenwisseling. Vervolgens is de verdachte uitgestapt en heeft hij onder bedreigingen en beledigingen de 64-jarige man een aantal keren op zijn borst geslagen. Ook gaf hij de vrouw een zet. Nadat er een buurtbewoner aankwam fietsen is de verdachte er in zijn auto vandoor gegaan. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte.

Noordwijkerhout Mishandeling na woordenwisseling De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die is voortgekomen uit een woordenwisseling op de Groenewege op woensdag 4 januari, omstreeks 22.00 uur. Twee Noordwijkerhouters van 41 en 37 jaar, zijn inmiddels door de politie verhoord. Vermoedelijk is er een woordenwisseling ontstaan, nadat de 41-jarige man vond dat de 37-jarige man te hard door de woonwijk reed. De 37-jarige man is daarop verhaal gaan halen. De mannen hebben vervolgens ruzie gekregen waarna er heen en weer klappen zijn uitgedeeld. Beiden mannen zijn, na een melding van een omwonende, door de politie aangehouden. De 37-jarige Noordwijkerhouter voor het rijden onder invloed, de uitslag van de ademanalyse bedroeg 560 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. De 41-jarige is aangehouden nadat de 37-jarige aangifte tegen de man deed. De 41-jarige heeft later ook aangifte gedaan tegen de andere man. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen aan den Rijn Vier aanhoudingen na vernielingen Surveillerende agenten zagen op donderdag 5 januari, rond 03.00 uur, op de Pieterdoelmanstraat en de Julianastraat een groepje jongeren die al langslopend gestalde fietsen vernielde. Het groepje werd door de agenten staande gehouden en vier jongeren werden vervolgens aangehouden. De vier zijn overgebracht naar het bureau. De ouders van de jongeren werden door de politie ingelicht dat hun zoons aangehouden waren. Uiteindelijk worden twee jongens verantwoordelijk gehouden voor de vernielingen van fietsen. Tegen de twee jongens van 18 jaar, beiden wonend in Alphen, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Beroving met geweld Een 17-jarige jongen heeft aangifte gedaan bij de politie van de beroving van zijn telefoon waarbij er geweld gebruikt werd. De jongen reed op woensdag 4 januari, omstreeks 19.50 uur, op de President Kennedylaan, toen hij een klap op zijn achterhoofd kreeg. Drie personen eisten vervolgens zijn telefoon en zijn portemonnee. Zijn telefoon werd uit zijn hand geschopt de portemonnee heeft hij niet afgegeven. Zijn fiets moest het tijdens het voorval ook ontgelden. De politie is een onderzoek gestart en vraagt de hulp van getuigen in. Heeft u iets gezien in relatie met de beroving dan kunt u bellen naar 0900-8844 of u melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie heeft op woensdag 5 januari, omstreeks 09.20 uur, de melding gekregen dat er een verkeersongeval had plaatsgevonden op de kruising van de Goudenregenplantsoen met de Prinses Beatrixlaan. Ter plaatse bleek een 35-jarige automobilist uit Alphen bij het oversteken op de kruising de 39-jarige fietsster uit Alphen over het hoofd gezien te hebben. De vrouw reed op de Prinses Beatrixlaan en de automobilist kwam uit de Goudenregenplantsoen. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Leiderdorp Hennepkwekerij ontmanteld De politie heeft bij het natrekken van een melding van Meld Misdaad Anoniem een hennepkwekerij aangetroffen op de Bedrijvenweg in Leiderdorp. In het pand troffen agenten op de begane grond en de eerste etage een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan. De kwekerij bestaande uit ongeveer 1000 plantjes is op 5 januari ontmanteld en de plantjes zijn door een professioneel bedrijf vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

--- einde berichten ---