Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 5 januari 2006

BREDA, 5 januari 2006

Drie overvallers Rabobank Etten-Leur zitten vast

BREDA: Drie van de vier overvallers van de Rabobank in Etten-Leur op 2 december 2005 zitten vast. Het gaat om drie Belgen van 17, 18 en 19 jaar. De 19-jarige man is afgelopen zondag in Utrecht aangehouden en gisteren in bewaring gegaan in Breda. De twee andere overvallers zitten sinds medio december in België achter slot en grendel nadat ze op heterdaad betrapt zijn bij een overval in Laakdal. Het drietal is herkend op camerabeelden van de Rabobank in Etten-Leur. De vierde overvaller is nog voortvluchtig. De mannen maken deel uit van een grotere groepering criminelen uit de regio Antwerpen.

De districtsrecherche onderzoekt de betrokkenheid van het drietal dat vastzit bij drie andere overvallen in Etten-Leur (ING-bank en juwelier Lambregts) en Zundert (ABN/AMRO-bank) eind vorig jaar. In het gehele onderzoek wordt nadrukkelijk samengewerkt met de federale politie van het parket Antwerpen.

Bredanaar (41) aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: De politie heeft woensdag een 41-jarige Bredanaar aangehouden. De man, die in een scheiding is verwikkeld, mocht na een gerechtelijke uitspraak niet zonder meer de woning betreden aan de Van Limburg Stirumstraat waar zijn vrouw en kinderen wonen. Hij deed dat dinsdagavond wel en bleef overnachten. Zijn 38-jarige vrouw ging ochtends weg en kwam in de namiddag met de politie terug. De man is tegen16.00 uur aangehouden voor huisvredebreuk. Ook zou hij zijn vrouw hebben bedreigd en mishandeld. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Rijsbergenaar opgepakt na huiselijk geweld

RIJSBERGEN: Een 41-jarige inwoner van Rijsbergen is woensdag opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vrouw en drie kinderen. De vrouw belde rond 12.30 uur de politie nadat zijn en haar kinderen waren geslagen. De Rijsbergenaar is kort daarna aangehouden in de woning van het gezin aan Het Boske. Hij is in verzekering gesteld; hij ontkent de mishandelingen.

Jongen (12) steekt coniferen in brand

WERNHOUT: Een 12-jarige jongen uit Wernhout kon woensdag door een oplettende buurtbewoner in de kraag gepakt worden. De jongen stak rond 17.00 uur een coniferenhaag bij een woning aan de Julianalaan in brand waarvan een buurtbewoner fotos maakte. Op basis van die fotos kon de politie even later de jongen in zijn ouderlijke woning aanhouden. Zijn ouders hebben toegezegd de schade te zullen vergoeden. De jongen is na verhoor heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul