Politie Gelderland-Zuid

Nijmeegse beroofd

Nijmegen, 05-01-2006 o Een 24-jarige Nijmeegse heeft aangifte gedaan dat zij woensdagavond rond 21.40 uur op de Daalseweg bij de RABO-bank wilde pinnen en vervolgens is beroofd van haar portemonnee.

Zij ging met haar vriendin lopend van haar woning naar de pinautomaat aan de Daalseweg. Haar pinpasje weigerde echter zodat zij zonder resultaat haar pasje weer opborg. Op dat moment werd zij aangesproken door een man die haar bedreigde met een mes en zei dat hij het geld wilde hebben. De Nijmeegse moest vervolgens haar portemonnee op de grond leggen. Hij raapte haar portemonnee op en gaf deze aan een andere man die kennelijk bij hem hoorde. Nadat de andere man het geld uit de portemonnee had gehaald, een bedrag van meerdere tientallen euros, kreeg zij haar portemonnee weer terug. De twee mannen liepen samen weg, langs de RABO-bank in de richting van het centrum.

De Nijmeegse liep met haar vriendin vervolgens naar huis en belde de politie.

* Signalementen
De man met het mes is ongeveer 1,70 tot 1,75 meter lang en heeft een slank postuur. Hij droeg een vermoedelijk grijze jas muts van een lichte kleur en een zwart/wit geblokte sjaal. Hij is ongeveer 18 tot 20 jaar oud. De man had een Nijmeegs accent.
* De man die het geld uit de portemonnee haalde was iets langer dan de ander, tussen de 1,80 en 1,85 meter. Hij droeg ook een muts en een sjaal of een kol. De sjaal of kol waren groen-grijs van kleur.

De politie zoekt de daders. Als u vermoedt wie de daders zouden kunnen zijn en de politie verder wilt helpen met het onderzoek bel dan 0900-8844 of, als u anoniem wilt blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000
(09)