Start Postbus 51 campagne DigiD

Ictu/digid

Vandaag start de Postbus 51-voorlichtingscampagne 'Waar wacht je nog op? Met DigiD sta je altijd vooraan'. DigiD (spreek uit 'Diegiedee') is je persoonlijk inlogcode voor elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. DigiD is nu al te gebruiken voor het aanvragen van kinderbijslag en AOW-pensioen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het ondertekenen van de aangifte inkomstenbelasting 2005 bij de Belastingdienst en werkzoekenden kunnen zich online inschrijven bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Ook steeds meer gemeenten sluiten aan op DigiD. Inwoners van deze gemeenten kunnen met hun DigiD-inlogcode uiteenlopende diensten afnemen, variërend van het aanvragen van een vergunning tot het inzien van de WOZ-taxatie.

De campagne loopt van vandaag tot en met 31 januari 2006 op televisie en radio. Ook zijn in de maanden januari en februari banners van DigiD te vinden op diverse websites. Alle communicatie-uitingen benadrukken het grote voordeel van DigiD: steeds meer overheidszaken zijn met DigiD online te regelen, je hoeft dus niet meer in de rij te wachten. De radiospot is vanaf nu te beluisteren op
www.digid.nl/1/postbus-51-campagne/, waar u ook alle overige informatie vindt.

Vanaf 1 januari 2005 kunnen burgers dankzij DigiD met één gebruikersnaam met wachtwoord (samen vormen zij een inlogcode) op internet bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen terecht. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid. Overheidsinstellingen kunnen met DigiD de identiteit verifiëren van klanten die gebruik maken van haar elektronische diensten. Op dit moment kent DigiD deze klanten een gebruikersnaam met wachtwoord toe.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Stolze, communicatieadviseur DigiD, via telefoonnummer (070) 888 77 93 of (06) 18 30 78 50.