Siemens

Persbericht

Zoetermeer, donderdag 5 januari 2006

Gaggenau wint Good Design Award met koffievolautomaat

Gaggenau heeft voor de achtste maal de prestigieuze Good Design Award van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design gewonnen. Ditmaal met de inbouw koffievolautomaat, de CM200.

De koffiemachine is ontworpen door H. Reinhardt Segers en Mike Ambach van Gaggenau. Het 60 cm brede product kan op elegante wijze ingebouwd worden in het keukeninterieur en is verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal. Vanaf februari 2006 komt een aluminium variant op de Nederlandse markt.

Niet alleen ziet de CM200 er mooi uit; de kwaliteit van de espresso, cappucino en café macchiato is volgens kenners uitstekend door de Gaggenau Aroma Whirl brouwtechniek. Tijdens het koffiezetten wordt door een wervelende beweging van het water alle koffiedeeltjes bevochtigd, waardoor het waardevolle koffiearoma optimaal aan de gemalen koffie wordt onttrokken. Daarnaast worden na elk kopje koffie de leidingen nagespoeld, waardoor altijd vers water wordt gebruikt en de leidingen hygiënisch schoon blijven. Gelijktijdig met het zetten van een kopje koffie kan men melk schuimen.

De jaarlijkse Good Design competitie van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design is een van de meest gerenommeerde en langst bestaande ter wereld. In 1950 werd deze competitie opgericht door ontwerpers als Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Florence Knoll. Good Design beloont en geeft publiekelijke erkenning aan nieuwe en innovatieve productconcepten, originaliteit en ontwerpen die verder gaan dan wat wordt beschouwd als standaard product- en consumentenontwerpen.

De CM 200 is in roestvrij staal sinds maart 2005 in Nederland verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van 1899. Binnenkort zal de aluminium variant geïntroduceerd worden.

Voor meer informatie: www.gaggenau.nl.

Infocentrum Gaggenau: 079-3686500