Ingezonden persbericht


Persbericht januari 2006

Oplichter steelt 'auto met chauffeur'
Nep 'prins' na spectaculaire achtervolging ontsnapt

Amsterdam, 5 januari 2006 ­ Afgelopen dinsdag is Bouwens Chauffeursdiensten bestolen van de allernieuwste Mercedes S-klasse. Een onbekende man, die zich voordeed als een prins uit Saudi Arabië, reserveerde vanuit een hotel in Wassenaar een auto met chauffeur. De Engelstalige man met Arabisch accent had de voorkeur voor de meer dan ¬ 100.000,- kostende Mercedes. Toen de chauffeur van Bouwens Chauffeursdiensten zich meldde bij het hotel, liet de man zich eerst naar Het Kurhaus in Scheveningen rijden en vervolgens ging de rit naar het Parkhotel in Den Haag. Hier aangekomen verzocht hij de chauffeur binnen zijn vrouw op te halen. Terwijl de chauffeur de auto verliet en de receptie van het hotel betrad, greep de man het stuur van de Mercedes S-klasse en verliet met hoge snelheid de binnenstad van Den Haag.

Achtervolging

De politie en Bouwens Chauffeursdiensten werden direct gealarmeerd. Door het speciale 'Track & Trace' beveiligingssysteem in de directieauto, kon nauwkeurig worden bepaald waar de auto zich bevond. Vanaf het moment dat de Mercedes 't Gooi binnen reed, zetten vier politiewagens de achtervolging in. In Almere kon de politie de vermeende prins niet meer bijhouden, waarna de achtervolging werd gestaakt. Diezelfde avond werd de Mercedes zonder schade in Almere aangetroffen. De chauffeur is van de schrik bekomen en rijdt inmiddels weer voor de vaste relaties van Bouwens Chauffeursdiensten. Directeur Michael Bouwens: "ik ben erg opgelucht dat onze medewerker ongedeerd is gebleven en dat we door het beveiligingssysteem de auto weer zo spoedig hebben kunnen terugvinden''. 78dfa8.jpg

Bouwens Chauffeursdiensten
78dfb3.jpg

Bouwens Chauffeursdiensten is gespecialiseerd in het leveren van privé-chauffeurs en bijzondere parkeer- en vervoersdiensten als valet parking, parkeerbegeleiding en pendeldiensten. Dagelijks verzorgt Bouwens door heel Nederland ervaren chauffeurs die zich kenmerken door kwaliteit, dienstbaarheid en veilig rijgedrag. Het Landelijk Service Center van Bouwens Chauffeursdiensten is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor informatie en reserveringen via tel. 0800 - BOUWENS (0800 - 268 9367) of www.bouwensbv.nl.

Bouwens Chauffeursdiensten werkt ondermeer voor:
A.T. Kearney, Alpinvest Partners, Boer & Croon, Politieacademie, Specsavers Opticiens, Vodafone, ABN AMRO Bank, Atos Consulting, Baker&McKenzie, Citroën, HEMA, NIB Capital Bank, NPM Capital, NRp Dagbladen, Olympia Uitzendburo en Unit4Agresso.