Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 5 januari 2006

Vrouw in scootmobiel beroofd van handtas

STEENBERGEN: De politie is op zoek naar mensen, die getuige zijn geweest van de laffe beroving van een 53-jarige vrouw uit Naaldwijk op Oudejaarsdag. De vrouw stond met haar scootmobiel op de stoep voor een slijterij aan de Oostdam, met de neus van het voertuig in de richting van de Markt. Op enig moment naderde via de achterzijde een automobilist, die met behoorlijke snelheid vlak langs de vrouw heen reed en tijdens het rijden de handtas van de vrouw uit het mandje van de scootmobiel griste. De auto sloeg hierna rechtsaf en verdween uit het zicht. Kort na het gebeuren stopte een man in een zilvergrijze auto bij de vrouw om te vragen wat er gebeurde. Deze man heeft vervolgens de achtervolging ingezet, maar de vrouw heeft hem niet meer terug gezien. In de tas bevonden zich onder meer een mobiele telefoon, een portemonnee met inhoud en twee zonnebrillen op sterkte.

Politie bekeurt tijdens verlichtingscontrole

BERGEN OP ZOOM: Veel weggebruikers realiseren zich nog altijd niet hoe zeer zij zowel hun eigen veiligheid als die van hun medeweggebruikers schaden door slecht verlicht de weg op te gaan. De politie heeft daarom woensdagavond op diverse locaties in de stad toch weer eens extra gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Zes fietsers en één automobilist, die ten onrechte zijn mistverlichting had ontstoken, werden bekeurd. De fietsers kregen een boete van 20 euro, de automobilist zal 65 euro moeten betalen.

Politie houdt potentiële brandstichter op tijd aan

BERGEN OP ZOOM: Door snel optreden van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag wellicht een brandstichting voorkomen. Een wakkere melder schakelde de politie in, toen hij aan de Koningin Wilhelminastraat een man met een jerrycan en kranten zag lopen. De politie ging direct ter plaatse en trof de 29-jarige man uit Bergen op Zoom tijdig aan. Bij het zien van de politie, zette de man het in eerste instantie op een lopen, maar de politiemensen wisten hem te achterhalen. Bij zijn voorgeleiding voor de Hulpofficier van Justitie gaf de man toe uit wraakgevoelens bij een bekende van hem brand te hebben willen stichten. De man is ingesloten op het politiebureau.

Dronken man krijgt aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 33-jarige man uit Leiden, die veel te veel had gedronken om auto te mogen rijden, is in de nacht van woensdag op donderdag met zn neus op de feiten gedrukt. De man reed in de auto van zijn moeder over de N259, toen hij in de bocht bij Philip Morris de macht over het stuur verloor en in de sloot belandde. Bij de ademanalyse op het bureau kwam een uitslag van 900 ug/l naar voren, terwijl het wettelijk maximum 220 ug/l bedraagt. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en zal zich niet alleen tegenover de rechter, maar vermoedelijk ook tegenover zijn moeder, moeten verantwoorden.

Politie houdt drugstoerist aan

OSSENDRECHT: De politie heeft woensdagavond een 27-jarige man uit België aangehouden, die in het bezit was van 750 gram hennep. De man was tijdens een controle door de politie op de rijksweg A4 ter hoogte van Ossendrecht aan de kant van de weg gezet. Toen de politiemensen hem aanspraken, roken zij de hennep. De man is in de loop van de avond met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Gewapende overval op tankstation

PUTTE: Bij een gewapende overval op een tankstation aan de Antwerpsestraat hebben twee gewapende mannen woensdagavond omstreeks 20.30 uur een geldbedrag en telefoonkaarten buit gemaakt. De twee kwamen de winkel binnenlopen op het moment dat daar geen klanten aanwezig waren. De 19-jarige winkelbediende werd, onder bedreiging van een wapen, gesommeerd geld af te staan. Uiteindelijk hebben de twee een greep uit de kassa gedaan en zijn zij weer vertrokken. De winkelbediende is, fysiek ongedeerd, maar uiteraard hevig geschrokken, achter gebleven in het winkelgedeelte. De politie heeft direct na de overval een uitgebreid onderzoek in en rond het tankstation uitgevoerd. Dit onderzoek is nog in volle gang.

Woninginbraken

HOOGERHEIDE: In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een tweetal woningen aan de Verlengde Duinstraat. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.
Bij de eerste woning werd, nadat een raam was geforceerd, de benedenverdieping volledig doorzocht. Met een buit, die onder meer bestond uit een geldbedrag, een mobiele telefoon en een minibike, heeft men de woning vervolgens weer verlaten. Hoewel ook de autosleutels werden meegenomen, heeft men de auto ongemoeid gelaten. Bij de tweede woning wist men binnen te komen door de achterdeur te forceren. Ook hier werd op diverse plaatsen naar buit gezocht. Uiteindelijk werden vanuit de woonkamer een computer en beeldscherm meegenomen.

Inbraak in horecagelegenheid

OUD GASTEL: Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan de Veerkensweg werd in de nacht van woensdag op donderdag een geldbedrag buit gemaakt. De daders hebben zich vermoedelijk omstreeks 3.30 uur de toegang tot het pand verschaft en binnen een gokkast opengebroken.

SINT WILLEBRORD: Bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A58 is vanmiddag enige stremming ontstaan. Omstreeks 14.15 uur reed de 25-jarige bestuurder van een personenauto in de richting van zijn woonplaats Breda, toen de aanhanger achter zijn auto plotseling hevig begon te slingeren. De aanhanger was beladen met steigermateriaal. De bestuurder probeerde nog door vaart te minderen de situatie weer onder controle te krijgen, maar slaagde daar niet in en de aanhanger kantelde. Omdat de rijksweg door het ongeval enige tijd gestremd was, ontstond er een korte file. De bestuurder wist niet dat voor het rijden van een dubbelassige aanhangwagen ongeacht het gewicht van het voertuig een apart rijbewijs E benodigd is.

Woninginbraken

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag werd, vermoedelijk kort na elkaar, ingebroken in een tweetal woningen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden, in de hoop dat buurtbewoners wellicht getuige zijn geweest en wellicht meer licht op de zaak kunnen werpen. Bij een woning aan de Travertijndijk klom de dader op een platdak, waarna hij een raam insloeg, dat was voorzien van dubbele beglazing. Uit de woning werd een geldbedrag ontvreemd.
Ook bij een woning op de Taconietdijk werd op de eerste verdieping een tweetal ruiten geforceerd. Uit deze woning werden sieraden ontvreemd. Een 69-jarige bewoner van de Willem Barentszstraat is vermoedelijk hetzelfde lot bespaard gebleven. Bij de woning van de man werd in de loop van de avond tot tweemaal toe een hoop lawaai bij de voordeur gemaakt. De tweede keer ontdekte de man dat was getracht de voordeur te forceren. Vermoedelijk heeft de dader zich uit de voeten gemaakt, toen de bewoner liet merken dat hij thuis was.

Agressieve man aangehouden

ROOSENDAAL: Donderdagmorgen heeft de politie omstreeks 11.00 uur in een winkel aan de Van Beethovenlaan een 29-jarige Roosendaler aangehouden. Nadat de warrige man tot tweemaal toe door medewerkers in de emballageruimte was aangetroffen, werd de assistentie van de bedrijfsleider ingeroepen. De Roosendaler gedroeg zich ten opzichte van de bedrijfsleider echter behoorlijk agressief. Toen de man uiteindelijk uit de winkel vertrok, gooide hij bewust een bierflesje kapot. Buiten stuitte hij echter op medewerkers van de dienst Parkeerbeheer, die de man aanhielden en de politie inschakelden. In afwachting van de politie ging de man door met het uiten van zijn bedreigingen. Op het politiebureau is de man verhoord. Hij verklaarde onder invloed van drugs te hebben verkeerd.

Inbraak in winkel

WOUW: In de nacht van woensdag op donderdag vond vermoedelijk kort voor 3.30 uur een inbraak plaats bij een winkel aan de Molensingel. Een ruit van het kantoorgedeelte bij de winkel was geforceerd, waarna het kantoor volledig was doorzocht. Uiteindelijk is de dader weer vertrokken met een geldbedrag en een hoeveelheid postzegels. De politie heeft haar collegas van de technische recherche verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

Auteur: Manon Ostendorf