Gemeente Heerhugowaard


Nieuwjaarstoespraak burgemeester

Burgemeester Han ter Heegde hoopt dat het positivisme toeneemt dit jaar, zei hij in zijn nieuwjaarstoespraak.

Foto Han ter Heegde

Burgemeester Han ter Heegde hoopt dat het positivisme toeneemt dit jaar. Hij zei dat in zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari in het clubgebouw van Reigerboys. Niet langer elkaar de put in praten qua economie of terrorisme, maar er optimistisch tegenaan.

De burgervader ziet in Heerhugowaard goede ontwikkelingen. Na een lange incubatietijd van plannen en cijferen is nu de uitvoering zichtbaar. Dit geeft onder velen een kick en een gevoel van trots en energie.

Hij constateert dat er weinig wordt gemopperd, hoewel tal van plaatsen in Heerhugowaard op de schop zijn. Nieuwe ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de reconstructie van de N242, de realisatie van het Stadshart en de hoogwaardige invulling van de bedrijventerreinen Zandhorst III en Beveland. Ook in verschillende wijken van Heerhugowaard zijn ontwikkelingen gaande.

Han ter Heegde meldde tijdens de bijeenkomst tevens dat er - ondanks de recessie minder uitkeringsgerechtigden zijn in Heerhugowaard.

De burgemeester bedankte alle partners voor hun werkinzet. Dit alles kan Heerhugowaard alleen als de verschillende partijen goed samenwerken. Die samenwerking is innig en constructief. En het leidt tot iets, zo kun je dagelijks zien.

5-1-2006