Ingezonden persbericht



5 januari 2006

Sony Ericsson lanceert de nieuwste Walkman® Phone

- W810i samen met accessoires volwaardige mobiele muziekbeleving - Las Vegas, Consumer Electronics Show - Elk jaar zijn in Las Vegas de nieuwste trends en ontwikkelingen ter wereld te zien op het gebied van consumentenelectronica. Sony Ericsson heeft deze show gekozen voor de introductie van de nieuwste Walkman® Phone, de W810i. Met de introductie van twee nieuwe speaker-sets wordt bovendien de stap naar een totale muziekbeleving heel gemakkelijk gemaakt. Dankzij deze speakers kun je heel eenvoudig samen met anderen van de muziek genieten die je altijd bij je hebt op je mobiele telefoon.

De W810i is de nieuwste aanwinst in de serie Walkman® telefoons. De nieuwe telefoon is verkrijgbaar in de kleur Satin Black met een oranje accent en is een quad-band EDGE toestel. Hiermee kun je nu overal ter wereld nog eenvoudiger en sneller muziek downloaden op je telefoon. Ook het design en de user interface van de W810i laten zien dat dit toestel zich sterk richt op het muzieksegment. Behalve dat je zelf van de muziek op je Walkman® Phone kunt genieten, zijn er nu ook verschillende soorten speaker-sets verkrijgbaar. Plug de speakers in en deel je favoriete muziek met vrienden en familie. Ideaal voor thuis, voor vakantie of op reis.

Multimedia
De Sony Ericsson W810i biedt het allernieuwste op het gebied van mulitimedia en maakt gebruik van hoge downloadsnelheden. Je kan er uren mee naar muziek luisteren, foto's van hoge resolutie mee maken en versturen, op het internet surfen en overal ter wereld in contact blijven met vrienden, familie en collega's. De W810i wordt geleverd met een Memory Stick PRO Duo(TM) van 512 MB. Op dit moment zijn Memory Sticks PRO Duo(TM) tot een capaciteit van 2 GB verkrijgbaar waarop je een schat aan muziek, foto's, video's en andere multimedia files kunt opslaan.

Mobiele muziek
Entertainment en geavanceerde telecomtechnologie smelten naadloos samen in deze nieuwste stijlvolle zwarte telefoon uit de enthousiast ontvangen Walkman® Phone serie. Consumenten kunnen snel en gemakkelijk muziek op de W810i zetten. Zo kunnen tracks worden aangeschaft via de downloadservices van operators. Bovendien kan je je eigen collectie cd's overbrengen via een USB-kabel en bijgeleverde Disc2Phone software. Deze cd-rom maakt het uiterst gemakkelijk om je favoriete tracks te sorteren en over te zetten naar de bijgeleverde Memory Stick PRO Duo(TM) van 512 MB, waarop je zo'n 150 nummers of zo'n 15 cd's kunt opslaan. Het toestel ondersteunt muziekbestanden in AAC of MP3-formaat. Bij de telefoon wordt bovendien een stereo headset van zeer hoge kwaliteit bijgeleverd. Mocht je een andere headset willen gebruiken, dan kan dat aangezien gebruik wordt gemaakt van een standaard 3.5 mm contraplug voor koptelefoons. Net als de bij de andere leden van de Walkman® Phone familie pauzeert de muziek automatisch wanneer er een telefoontje binnenkomt en begint weer te spelen als er opgehangen is. De telefoon kan ook alleen in de muziek modus gezet worden voor situaties waarin een telefoon uit moet staan, zoals in het vliegtuig.

Dedicated music phone
Met de Walkman® button op de voorkant van de telefoon kom je direct in het muziekmenu, met welke feature je ook bezig bent. Onder het display vind je alle toetsen om de Walkman® te bedienen, zoals play, pause, stop, skip track en het regelen van het volume. Als je de Mega Bass(TM) inschakelt, wordt de muziekervaring nog krachtiger, of je nu muziek beluistert via een headset of door de ingebouwde speaker.

"Sinds de introductie van de eerste Walkman® Phone, de W800i, in augustus hebben consumenten het concept van mobiele telefoon als volwaardige mp3-speler vol enthousiasme in hun levensstijl geïntegreerd. Ze kunnen genieten van muziek van hoge kwaliteit, anytime anywhere, zonder dat ze een aparte mp3-speler mee hoeven te nemen. Sony Ericsson's Walkman® Phones zetten een nieuwe trend in de manier waarop consumenten naar muziek luisteren en ervan genieten. De W810i biedt een aanvulling op het bestaande aanbod aan Music Phones dankzij de specifieke music buttons op de voorzijde en de uitgebreide keuze in het overbrengen van muziek naar de telefoon," zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux.

Picture perfect
De Sony Ericsson W810i is ook een fantastisch imaging toestel waarmee gefotografeerd kan worden. Daarnaast kunnen er ook videoclips mee worden opgenomen. De 2.0 megapixel camera heeft autofocus, een Photo Light, een actieve lenscover en een camera interface die heel makkelijk en intuïtief in gebruik is.

Connectivity
De W810i is uitgerust met EDGE Class 10 technologie, waarmee je snel en makkelijk data kunt overbrengen en snel kunt internetten. Dankzij Bluetooth(TM) kan je een handsfree headset gebruiken en is het uitwisselen van data met andere Bluetooth(TM) apparaten kinderspel.

Draagbare speakers MPS-60 - Fanatastisch geluid op jaszakformaat De stijlvolle MPS-60 is een absolute must-have voor iedere muziekliefhebber. Het speaker-setje is licht, zeer makkelijk mee te nemen en heeft een geluidskwaliteit die je niet van zo'n klein apparaat zou verwachten. Waar je ook bent, muziek delen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je hoeft alleen de speaker in de telefoon te pluggen om van het mooie stereogeluid te kunnen genieten. De speakers werken op de batterij van de mobiele telefoon, dus je hoeft verder alleen nog maar je favoriete muziek mee te nemen.

Music Desk Stand MDS-60 - Muziek in stereo, telefoon binnen handbereik Als je veel waarde hecht aan een perfecte geluidsweergave, is de Music Desk Stand MDS-60 een goede keuze. De MDS-60 is slank en compact, maar heeft een verrassend rijk geluid. Door het exclusieve en gestroomlijnde design is het een prachtige accessoire voor op kantoor of voor thuis. De speaker-set kan op het stopcontact aangesloten worden maar werkt ook op batterijen. De MDS-60 and MPS-60 zijn de nieuwste aanwinsten op de al zeer complete aanbod van muziekaccessoires van Sony Ericsson. In het aanbod zijn onder meer de volgende producten verkrijgbaar: de Stereo Portable Handsfree HPM-70, de FM Music Transmitter MMR-60, het Music Power Pack MPP-60 en het Home Audio Systeem MDS-70.

Prijzen en beschikbaarheid
De W810i, MPS-60 en MDS-60 zijn beschikbaar vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2006. De verkoopprijzen zijn nog niet beschikbaar.

W810i - Overzicht features:

Imaging en messaging

2.0 megapixel camera met autofocus en Photo Light

4 x digitale zoom

176mm x 220 pixels, 265 kleuren, 1.9" TFT display

Video recording

E-mail, SMS en MMS

Internet browser

Entertainment

Speakerphone

MusicDJ(TM) en VideoDJ™

Mediaspeler (MP3/AAC)

MPEG4, 3GPP

3D games

Java applicaties ( 3D games)

Video playback en streaming

OMA DRM phase 1

40 polyphone ringtones

22 MB intern geheugen

512 MB extern geheugen Memory Stick PRO Duo(TM)

Connectivity

Quadband EDGE 850/900/1800/1900 MHz

USB 2.0

PC synchronizatie

Bluetooth(TM) en infrarood

SyncML

MPS-60:

Kit bevat:

Portable Speakers MPS-60

Travel Case

Feiten:

Afmetingen: 30x55x42 mm

Kleuren: zwart, grijs en zilver

MDS-60:

Kit contents:

Music Desk Stand MDS-60

Luidsprekers in wit en oranje

Afmetingen: 54x120x200 mm

Kleuren: zilver, wit en oranje

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht