Ingezonden persbericht


Nederlanders bieden massaal overbodige kerstcadeaus aan op Marktplaats.nl

Grote stijging in aanbod door dubbele of verkeerde cadeaus

Emmeloord, 5 januari 2006 - Kerstcadeaus die niet de juiste kleur of maat hebben, blijven niet langer op de plank liggen. Nederlanders bieden na de feestdagen massaal hun overbodige cadeaus aan op Marktplaats.nl. Dubbele of verkeerde cadeaus zorgen voor een sterke stijging in het aanbod op Marktplaats. Dat zijn bijvoorbeeld artikelen uit kerstpakketten, maar ook producten als DVD's, navigatiesystemen en speelgoed.

"In Nederland groeien de online consumentenbestedingen sterk", vertelt Oscar Diele, Algemeen Directeur Marktplaats.nl. "We merken dit ook tijdens de feestmaand december. Zowel voor als na de feestdagen zien we op Marktplaats een sterke groei in cadeaugerelateerde artikelen. Van een compleet Italiaans kerstpakket tot een te grote badjas, maar ook een ongewenste Madonna cd of twee ontvangen beertenders als kerstcadeau."

Het patroon dat steeds meer winkelende Nederlanders het internet weten te vinden, wordt ook op Marktplaats.nl bevestigd. Productgroepen waarin het aanbod na de kerstdagen onder meer sterk is gegroeid, zijn:


· Mobiele telefoons met 37 procent (totaal 36.163 advertenties geplaatst in december in de desbetreffende groep)
· Navigatiesystemen met 51 procent (dec. totaal 4.210)
· Speelgoed met 30 procent (dec. totaal 63.374)
· Kinderboeken met 37 procent (dec. totaal 24.276)
· Digitale videocamera's met 72 procent (dec. totaal 1.051)
· DVD's met 32 procent (dec. totaal 18.904)
· Digitale camera's met 38 procent (dec. totaal 7.095)

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er meer dan 75.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###