Tulip Computers NV

PERSBERICHT

VOORLOPIGE OMZET 2005 TULIP COMPUTERS

Realisatie in lijn met verwachting

Amersfoort, 5 januari 2006

De omzet van Tulip Computers N.V., exclusief overige opbrengsten en Commodore, zal over geheel 2005 voor de kernactiviteiten naar verwachting uitkomen op ruim E 36 miljoen ten opzichte van E 27 miljoen in 2004. Dit impliceert vooralsnog over het gehele boekjaar een stijging van de omzet van circa 33%. Deze toename is conform de eerder gecommuniceerde doelstellingen en verwachtingen.

De marges op de kernactiviteiten lijken zich daarbij in lijn met de resultaten per 30 juni 2005 te hebben ontwikkeld.

Over het netto resultaat kan Tulip Computers op dit moment geen mededelingen doen. Het resultaat kan pas bepaald worden nadat geconsolideerde cijfers zijn opgemaakt en gecontroleerd door de externe accountant. De invloed van voortschrijdend inzicht ten aanzien van bijzondere balansposten als ook interpretatie van nieuwe regelgeving (IFRS) zal hierbij een belangrijke rol spelen.

Voor wat betreft de strategische plannen voor Tulip Computers zijn de ambities ongewijzigd ten opzichte van hetgeen daarover tijdens de laatste vergadering van aandeelhouders op 29 juni 2005 uitvoerig is gepresenteerd. Helaas hebben de besprekingen over de acquisitiemogelijkheden die in die periode aan de orde waren nog niet tot resultaat geleid. De verwachting dat de in verband daarmee geformuleerde doelstelling - een omzetvergroting naar E 400 tot E 500 miljoen in 2006 - gerealiseerd kan worden, is als gevolg daarvan minder zeker geworden. In ons persbericht van 14 december 2005 hebben wij voor het realiseren van die doelstelling inmiddels een termijn van 3 jaar geïndiceerd. De ongewijzigde verwachting blijft dat de omzet door autonome groei in de komende 3 jaar naar een niveau van E 100 miljoen kan stijgen.

De belangrijkste factor voor de realisatie van haar groeistrategie en acquisitieplannen, zijn echter de financieringsmogelijkheden van Tulip Computers, zoals steeds is aangegeven.

In verband met de publiciteit rondom RBG en Tulip Computers en de eventuele gevolgen van het al dan niet slagen van het bod van Sivex Agro, achtte Tulip Computers het juist om op

20 december 2005 een persbericht uit te brengen. Daarin berichtte Tulip Computers dat de (financiering van) toekomstige expansie afhankelijk is van (en moet wachten op) de ontwikkelingen in de wijzigingen in het aandeelhouderschap en dat Tulip Computers zich in de tussentijd zal concentreren op autonome groei.

Tulip Computers verwacht dat een grotere spreiding van de aandelen Tulip Computers, waartoe het bod van Sivex Agro bij gestanddoening zal leiden, het vertrouwen in Tulip Computers kan vergroten en zal bijdragen tot de realisering van de beoogde en eerder gecommuniceerde groeidoelstellingen inclusief de daarvoor noodzakelijke financiering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sander Simons, woordvoerder van Tulip Computers, telefoon 020- 427 89 01


---- --