Gemeente Roermond

Onderwijsproject 'Sarah's Wereld' in Roermond van start

Na de succesvolle introductie in het afgelopen schooljaar gaat deze maand wederom het onderwijsproject 'Sarah's Wereld' van start. Maar liefst 14 Roermondse basisscholen hebben zich aangemeld voor deelname aan dit project. Vanaf januari tot en met juni van dit schooljaar zullen in totaal 18 groepen 7 'Sarah's wereld' spelen. De eerste groep is groep 7 van basisschool 't Mozaïek. Op dinsdag 10 januari a.s. om 8.30 uur luidt wethouder Gerard IJff van Milieu in het klaslokaal het project in.

'Sarah's Wereld' is een lesprogramma over duurzaam leven voor de groepen 7 (en/of 8) van het primair onderwijs. De kinderen komen via het denkbeeldige meisje Sarah met tal van situaties in aanraking die hen aanzetten tot nadenken over hun eigen handelen. Doelstelling van dit project is leerlingen uit de hoogste groepen op een speelse manier bekend te maken met de begrippen duurzaamheid, consumptief gedrag en ecologische rugzak. De leerlingen leren uiteindelijk zelf concrete handvatten ontwikkelen om te kiezen voor een minder milieubelastend leven.

'Sarah's Wereld' is mogelijk gemaakt met financiële steun van Kappa Roermond Papier BV, Provincie Limburg en gemeente Roermond. Het betreft een dagvullend programma dat wordt verzorgd door een gastdocente die speciaal voor dit project door de gemeente Roermond wordt ingehuurd.
Publicatiedatum: 05.01.2006 Bijgewerkt: 05.01.2006