3 e persbericht van donderdag 5 januari 2006

Eindhoven, 05-01-2006

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving

Donderdag rond 12.30 uur is op Neckerspoel een jongen van zeventien jaar uit Nuenen beroofd van zijn portemonnee en gsm. Hij liep van het station naar de uitgang richting Neckerspoel. Toen hij zijn buskaart uit zijn portemonnee wilde pakken werd de beurs uit zijn handen gegrist en een tweede dader sloeg het slachtoffer tegen zijn hoofd waardoor hij viel. Hierdoor raakte hij ook nog zijn gsm kwijt. In de beurs zaten onder meer twee identiteitskaarten en de bankpas van het slachtoffer.

De daders zijn mannen van tussen de 20 tot 25 jaar oud. Een van hen, een blanke man, droeg een zwarte jas, een donkere broek en een grijze muts. De andere dader, en getinte man met donker haar, had een bruin lederen jas aan en een spijkerbroek.

Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900 8844.

Eindhoven: Snelheidscontroles

De politie heeft donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en snelheidscontrole gehouden op de Sint Bonifaciuslaan ( 50 km/u). Er zijn 29 automobilisten bekeurd.

Op de Javalaan ( 50 km/u) zijn bij een snelheidscontrole tussen 14.00 en 16.30 uur 50 overtreders bekeurd.

Eindhoven: Vrouw na bedreiging en stalking opgepakt

Donderdag rond 16.00 uur is in de Sint Gerarduslaan een 47-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw stalkte al langere tijd een man in die straat. Nu kwam ze weer naar de man toe toen hij in zijn voortuin stond. Ze bedreigde hem met een priem. De man kon de vrouw overmeesteren. De vrouw is aan de politie overgedragen. Ze is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeersongeval

Donderdag rond 18.30 uur is een 18-jarige vrouw uit Ittervoort gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Leenderweg. Ter hoogte van de kruising met de Korianderstraat moest een auto , bestuurd door een 23-jarige Eindhovenaar, remmen. Een 42-jarige automobiliste uit Ittervoort kon niet meer tijdig remmen en reed achterop de andere auto. Door de klap van de aanrijding, botste de autos daarna tegen een derde auto, die werd bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Weert. Een inzittende, de 18-jarige vrouw uit Ittervoort, moest met nekklachten naar een ziekenhuis.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Donderdag rond 17.00 uur heeft de politie in zijn woning in Eindhoven een man van 21 jaar oud aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn moeder mishandeld en een deel van de inboedel van haar woning vernield. De jongen is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten op het politiebureau.

Son en Breugel: Snelheidscontroles in 30 km-zone

De politie heeft op verzoek van omwonenden en de gemeente een snelheidscontrole gehouden in de Veerstraat. De controle vond donderdag plaats tussen 14.30 en 16.30 uur. Er zijn vijf automobilisten bekeurd. De snelste overtreder reed 51 km/u.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 15.15 en 16.15 uur zijn bij een snelheidscontrole op de Eerselsedijk 32 overtreders bekeurd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u.