Ingezonden persbericht


donderdag 5 januari 2006

----------
Deze week (week 1) in FEM Business:

CEO's met tweede vrouw frauderen vaker
Aandeelhouders opgelet: topmannen die zonnekoninggedrag vertonen, mediageil zijn, en criticasters - waaronder hun eerste vrouw! - aan de dijk zetten hebben een grotere kans verzeild te raken in een bedrijfsschandaal. Dat blijkt uit opmerkelijk onderzoek van consultant Kees Cools. Grote aandeelhouders wereldwijd, zoals Calpers en ABP, zijn erg geïntereseerd in de bevindingen en vertellen FEM Business wat ze er mee gaan doen.

Weinig chemie in Chinese chemie
Europese chemiebedrijven investeren miljarden in Azië, maar dat moeten ze misschien niet meer doen. Uit onderzoek van Arthur D. Little blijkt dat de Europese chemie veel efficiënter en beter is. "Chemie is dé Europese specialiteit." Getronics-Pinkroccade: huwelijk gered
Botsende bedrijfsculturen dreigden de wittebroodsweken van het verstandshuwelijk tussen Getronics en Pinkroccade te verpesten. Ceo Michel de Meijer legt uit waarom dat uiteindelijk niet gebeurde.

Amerikanen willen weer snijden in JSF-project
Op het Pentagon circuleren plannen om de aparte reservemotor voor de nieuwe Joint Strike Fighter uit het project te schrappen. Dat zou pijnlijk zijn voor Nederlandse onderaannemers die aan de producenten, GE en Rolls-Royce voor honderden miljoenen onderdelen zouden mogen leveren. Met name het bedrijf DutchAero, dat turbine-onderdelen maakt, zou eronder lijden.

meer informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52 / 06-51813881