Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


1 DWARS, GROENLINKSE JONGERENORGANISATIE

Schinveld 5 januari 2006,

Inwoners Schinveld: "Burgemeester moet weg!"

DWARS, GroenLinkse jongerenorganisatie houdt volksraadpleging.

De inwoners van Schinveld zijn niet blij met hun Burgemeester Jos Zuidgeest (PvdA). Dit blijkt uit een vandaag gehouden referendum onder de bevolking van het Limburgse dorp. Het dorp is in rep en roer door het voornemen om het nabij gelegen bos te kappen. Dit bos zou moeten wijken voor een start en landingsbaan van het nabij gelegen NAVO-vliegveld Geilenkirchen.

De peiling werd gehouden door de GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS. Maar liefst 86 procent van de bevolking was het oneens met de stelling "Burgemeester Zuidgeest moet blijven". Volgens DWARS Duo-voorzitter politiek Steven de Vries is de situatie in Schinveld het toonbeeld van hoe de overheid haar macht kan misbruiken: "De meerderheid van de inwoners en de gemeenteraad is tegen de kap van het bos. Waarnemend burgemeester Zuidgeest heeft hier maling aan. Gisteren stemde de gemeenteraad de voorgestelde noodverordening unaniem weg. En de burgemeester doet niets anders dan zijn zin door drijven. Het is een schande!"

De volksraadpleging werd gehouden onder 318 inwoners van Schinveld. Van de 318 uitgebrachte stemmen vragen 273 inwoners om het onmiddelijke vertrek van waarnemend burgemeester Jos Zuidgeest. De peiling heeft plaatsgevonden tijdens de markt op 5 januari onder toeziend oog van raadslid Tim Pennings.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Ingezonden persbericht