PERSBERICHT - 2006-01-05

Oad Groep neemt 34 reisbureaus Hotelplan over

De Oad Groep in Holten is van plan alle 34 reisbureaus van Hotelplan over te nnemen en toe te voegen aan Oad's Globe Reisbureaugroep. Het gaat om de reisbureauketens van Bropoks Reisbureau en Reisburo Van Staalduinen.

Na de samenvoeging bedraagt de omzet van de Oad Groep volgend jaar ca. 860 miljoen Euro en beschikt Oad met zijn ca. 220 Globe Reisburos over de grootste keten van eigen reisbureaus in Nederland. De ondernemingsraden van beide organisaties zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen.

Succesvol
Louis Frankenhuis, voorzitter van het directieteam van de Oad Groep, toont zich gelukkig met de overname van 34 reisbureaus. Deze reisbureaus zijn vooral geconcentreerd in de regio Den Haag en het Westland, waar het huidige aantal Globe Reisburos relatief minder groot is. Een perfecte aanvulling in onze geografische distributie dus", aldus Frankenhuis.

Reputatie
OAD's directievoorzitter wijst bovendien op de zeer goede reputatie van de reisbureaus. "Niet voor niets werden twee Brooks Reisburos eerder dit jaar uitgeroepen tot de beste reisbureaus van de provincies Zuid-Holland en Utrecht". Met de overname toont Oad eens temeer zijn vertrouwen in de reisbureaus als belangrijk distributiekanaal.

Belangrijke rol
Frankenhuis: Ondanks de druk van het internet blijven reisbureaus een belangrijke rol spelen. Het succes van Globe (8% omzetgroei in 2005) bewijst dat reisbureaus levensvatbaar zijn als ze maar voorzien in de veranderende behoeften die er bij de consument bestaan.

Schipholdesk
Naast de overname van de reisbureaus, zijn Oad en Hotelplan ook overeengekomen dat de servicedesk op Schiphol met 9 medewerkers overgaat van Hotelplan naar Oad. Hotelplan zal deze dienstverlening in de toekomst gaan inkopen bij Oad.

Versterkte positie in reiswereld
Met de overname nestelt de Oad Groep zich nog uitdrukkelijker op de tweede plaats van de grootste reisorganisaties van ons land en wordt het gat tussen Oad en marktleider TUI fors kleiner. Tot de Oad Groep behoren naast de Globe Reisburogroep ook de direct seller Bex Reizen en de specialist SRC-Cultuurvakanties. Het bestaande belang van Oad in fietsreizenspecialist Cycletours en wandelspecialist Sindbad is sinds
1 januari 2006 uitgebreid van 50% tot 75%. Bij het concern werken straks ongeveer 2.000 medewerkers, waarvan 1.560 FTEs.