Politie Groningen

Persberichten vrijdag 6 januari 2006

Provincie Groningen, 06-01-2006

Finsterwolde: man overleden door trap van paard

Een 75-jarige inwoner van Finsterwolde is donderdagmiddag overleden tengevolge van een trap van een paard. Het ongeval gebeurde in een perceel weiland aan de Ekamperweg in Finsterwolde. Het slachtoffer wilde het paard ophalen uit het weiland. Het paard ging echter aan de haal terwijl het slachtoffer hem nog vasthield. Toen de 75 jarige man achter het paard stond trapte deze achteruit en raakte het slachtoffer vol in het gelaat. De man overleed ter plaatse. Hulp mocht niet meer baten.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd

Een 19-jarige automobilist uit Loon is donderdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij met 139 km/u over de Beneluxweg in de stad reed. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 70 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Dezelfde maatregel werd genomen tegen een 24-jarige automobilist uit Usquert. Hij reed 130 km/u op de Beneluxweg in Groningen (60 te veel).

Snelheidscontrole

Bij Ten Boer werden donderdagmorgen 1390 voertuigen gecontroleerd buiten de bebouwde kom (80 km/u). Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u. Een uitstekend beeld.