Dienstenbond CNV

Nieuwe CAO Gezonde Dieren 2006
06-01-2006

De afgelopen weken heeft u uw stem uitgebracht over het principeakkoord voor de nieuwe CAO van GD (Gezonde Dieren). De overgrote meerderheid (95%) van de uitgebrachte stemmen was positief. Dit betekent dat CNV Dienstenbond de nieuwe CAO zal ondertekenen. Dat is goed nieuws, want het is nog niet vaak voorgekomen dat aan het begin van het nieuwe jaar al duidelijkheid was over de nieuwe CAO.

Verdere uitwerking
Het principeakkoord heeft nog verdere uitwerking nodig, bv. op het gebied van de WIA. Dat zal de komende maanden gebeuren. Als u ergens vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling HR of met CNV Dienstenbond. Als het gaat om inhoudelijke aanpassing of interpretatie van de afgesproken regelingen, dan zullen partijen (directie en vakbonden) dat voor hun rekening nemen.

Tegemoetkoming ziektekosten
Er was nog onduidelijkheid over de tegemoetkoming van de werkgever met betrekking tot de basisverzekering en de aanvullende pakketten. Inmiddels is hierover overeenstemming bereikt:

* medewerkers die geen aanvullend pakket nemen, ontvangen geen tegemoetkoming van de zijde van GD;

* medewerkers mogen zelf kiezen welk aanvullend pakket zij nemen. Zij krijgen dan een maandelijkse tegemoetkoming van GD tot een maximum van 20,- per maand. Indien zij een goedkoper aanvullend pakket kiezen (bv. 13,- per maand, krijgen zij dat bedrag vergoed).

Voor vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail w.burggraaf@cnvdibo.nl

De komende 3 weken ben ik afwezig. In dringende gevallen kunt u contact opnemen met mijn kantoor op bovenstaand telefoonnummer.