TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-01-2006

Televisie
SUPERSTER
Uitzending vrijdag 6 januari
Nederland 2 - 20.30 uur

ZES KANDIDATEN STRIJDEN OM
PRESENTATIECONTRACT BIJ DE TROS

In de eerste aflevering van SUPERSTER, op vrijdag 30 december jl., was te zien hoe honderden kandidaten naar de selectiedagen kwamen. Uiteindelijk zijn zes mensen overgebleven en vrijdag 6 januari maakt de kijker kennis met deze zes mannen en vrouwen die hun presentatietalent tonen voor 400 man publiek. Aan het eind van deze aflevering wordt bekend wie er afvalt en welke vijf kandidaten zullen doorgaan.

De zes kandidaten die strijden om een presentatiecontract bij de TROS zijn, in willekeurige volgorde:


1) André Accord, 35 jaar en woonachtig te Hoofddorp met vrouw en kinderen. André is ondernemer en bedenkt creatieve concepten voor het bedrijfsleven.

2) Angela Esajas, 27 jaar uit Almere, is momenteel werkzaam als shopmanager bij een telecombedrijf. Zij was op tv te zien in het programma 'Staracademy' en speelde in de musical 'Home'.
3) Erik Peekel is 28 jaar en woont met zijn vriendin in Rotterdam. Erik heeft zijn eigen bedrijf, 'The Actor Factory', en heeft al enige ervaring met presentaties van diverse bedrijfscongressen en veilingprogramma's.
4) Miebeth van der Linden, 34 jaar uit Schiedam, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze heeft al enige ervaring opgedaan in de televisiebranche en was te zien in een aantal commercials en ze presenteerde RTL Shop.
5) Robin van der Velden is 33 jaar en woont momenteel in Amsterdam. Na zijn opleiding aan de Toneelschool in Utrecht is Robin als acteur te zien geweest in diverse televisieseries. Op dit moment trekt hij met een kindervoorstelling langs diverse theaters in Nederland.
6) Mariange Schilham, 31 jaar en woonachtig in Utrecht, heeft een eigen bedrijfje, 'Mariange', en is werkzaam als dansdocente, choreografe, actrice, zangeres en bewegingstherapeute. Ook is Mariange te zien als assistente in het programma 'Superbal' bij Talpa.

In deze tweede aflevering van SUPERSTER worden de kandidaten getest op hun presentatievaardigheden. Wie houdt zich staande in een showblok? Wie kan een discussie leiden over verschillende maatschappelijke problemen? Wie kan op een originele manier een quiz presenteren? En wie beschikt er over genoeg improvisatietalent? De TROS is op zoek naar een nieuwe 'Allround TV Personality'.

Uiteindelijk blijven twee 'TV Personalities' over, die in de finale alles uit kast zullen moeten halen om het publiek ervan te overtuigen dat hij of zij hét 'nieuwe gezicht' van de TROS is. Wie uiteindelijk naar de finale gaan, wordt bepaald door de professionele jury bestaande uit Egbert van Hees (regisseur), Simone van den Ende (presentatiecoach) en Jaap Jongbloed (TROS-presentator). Uiteindelijk beslist de kijker wie de winnaar wordt en naar huis gaat met de hoofdprijs: een presentatiecontract bij 'de Grootste Familie van Nederland'.

De presentatie van SUPERSTER is in handen van Reinout Oerlemans.

Aflevering 3, uitzending vrijdag 13 januari 2006 Aflevering 4, uitzending vrijdag 20 januari 2006 Aflevering 5, uitzending vrijdag 27 januari 2006 Aflevering 6, FINALE - uitzending vrijdag 3 februari 2006