Persbericht

Curatoren van Van der Hoop bankiers N.V. delen mede dat zij vandaag overeenstemming hebben bereikt met Rabobank terzake van de leningenovereenkomsten van Van der Hoop bankiers N.V. Het bedrag dat uitstaat ingevolge de betrokken leningenovereenkomsten beloopt ongeveer 120 miljoen. Van der Hoop bankiers N.V. ontvangt terzake in de loop van de maand februari een bedrag waarbij tegoeden van de betrokken leningnemers van de bank zullen worden verrekend en waarbij tevens rekening wordt gehouden met kosten aan de zijde van Rabobank. Het te ontvangen bedrag na verrekening beloopt naar verwachting ongeveer 95 miljoen.

Terzake van de overeenkomst met de Rabobank ontvangen de kredietnemers van Van der Hoop bankiers N.V. volgende week nader bericht.

De overeenkomst met SNS die curatoren op 19 december 2005 bekend hebben gemaakt betreffende de obligatieportefeuille en effecten- en adviesdiensten van Van der Hoop bankiers N.V. is inmiddels uitgevoerd en de opbrengst van de obligatieportefeuille is door curatoren ontvangen. Het gaat om een bedrag van afgerond 80 miljoen. Ten gevolge van de overeenkomst betreffende de leningenportefeuille met Rabobank realiseren curatoren nu de grootste resterende actiefpost. Uit de opbrengst van deze transacties kunnen de banken, die pandrechten hebben, volledig worden betaald. Hetgeen na betaling aan de banken resteert, stelt curatoren in staat om een eerste uitkering te verrichten aan crediteuren omstreeks eind april 2006.

Op 23 maart a.s. zal de verificatievergadering plaatsvinden.

Curatoren blijven bij hun reeds eerder uitgesproken verwachting dat zij verwachten dat de vorderingen van crediteuren grotendeels zullen kunnen worden betaald en dat gestreefd zal worden naar een eerste uitkering eind april 2006 van ongeveer 50%. Afhankelijk van de omvang van nog in te dienen vorderingen kan dit percentage zowel hoger als lager uitkomen.

Curatoren verwijzen crediteuren naar een brief en een eerste openbaar verslag welke vandaag omstreeks 18.00 uur op de website www.vanderhoop.nl worden geplaatst. De brief zal volgende week aan crediteuren per post worden verzonden.

Amsterdam, 6 januari 2006

Van der Hoop bankiers N.V.
persbericht VdH 060106 pagina 1 van 1


---- --