Ingezonden persbericht


------- bericht voor de pers -------

Opnieuw actie voor terugkeer daklozenkrantverkoper Albert Heijn Stadionweg

Zaterdag 7 januari a.s. gaan verontwaardige klanten van de Albert Heijn op de Stadionweg te Amsterdam opnieuw actie voeren voor daklozenkrantverkoper John. Drie jaar lang stond hij daar, tot volle tevredenheid van personeel en winkelend publiek.Totdat de bedrijfsleider hem wegstuurde, naar aanleiding van een overval in de winkel, waar John totaal niets mee te maken had. Buurtbewoners begonnen actie voor zijn terugkeer en overhandigden verleden week 1269 handtekeningen aan de betreffende bedrijfsleider.

Ondanks dit massale protest van zijn klanten, blijkt de filiaalchef niet onder de indruk. Voor hem is de affaire niet belangrijk genoeg om zich verder mee bezig te houden. John mag niet terugkomen, ondanks het feit dat zijn standplaats hem ten onrechte is ontnomen!

Daarom beginnen de klanten een nieuwe reeks van acties, om de bedrijfsleider tot een ander besluit te dwingen. Doordat handtekeningen ophalen vóór de Albert Heijn niets lijkt uit te halen, worden de prikacties nu binnen de Albert Heijn winkel zelf georganiseerd. Alle buurtbewoners kunnen er aan mee doen, gewoon tijdens het boodschappen door. Binnen in de Albert Heijn voert het winkelend publiek een onzichtbaar theaterstuk op, waarbij het de filiaalchef van Albert Heijn knap lastig wordt gemaakt -zonder dat hij er iets tegen kan ondernemen.

Elke klant komt de winkel binnen met een speciale daklozenkrant. Luidkeels probeert een ieder deze extra editie aan de man brengen en overhandigt de krant pas dan aan een ander, als de druk om hem heen vanuit de bedijfsleiding te groot wordt. Op dat moment is de betreffende persoon weer gewoon klant en begint het aanprijzen van de daklozenkrant weer ergens anders in de winkel.

De eerste prikactie in de Albert Heijn op de Stadionweg vindt zaterdag a.s. plaats van 12.00 tot 13.00 uur. U bent van harte welkom om deze bijzondere verspreiding van de daklozenkrant mee te maken.

De steungroep John moet terug in Albert Heijn Stadionweg