Politie Haaglanden

Alcohol in het verkeer

Den Haag, 08-01-2006

De politie heeft het afgelopen weekend een aantal alcoholcontroles gehouden in Den Haag. Bij deze controles werden in totaal 118 bestuurders gecontroleerd. 9 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, waarvan 1 bestuurder onder invloed van drugs was.

Daarnaast werd vrijdagavond 6 januari een 29-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden op de Cornelis Speelmanstraat. De bestuurder was onder invloed van drank en tijdens de ademanalysetest bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (980 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat hij deze niet bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Tevens kreeg hij een proces-verbaal.

Een 59-jarige automobilist uit Den Haag trok zaterdagavond 7 januari de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid de kruising Nassauplein/Javastraat overstak. Nadat de automobilist was gestopt, bleek dat hij onder invloed van drank was. Aan het bureau blies hij 815 ugl, dit is meer dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Een 27-jarige Haagse automobilist is zaterdagochtend 7 januari op de Javastraat aangehouden. De vrouw trok met haar aarzelende rijgedrag de aandacht van agenten. Nadat zij de automobiliste hadden laten stoppen, bleek dat ook zij onder invloed van drank was. Aan het bureau bleek dat zij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (485 ugl). Omdat de vrouw een beginnend bestuurder is, werd haar rijbewijs ingevorderd. Zij kreeg een proces-verbaal.