Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten weekend 7/8 januari district Breda

BREDA, 8 januari 2006

Politie houdt auto-inbrekers aan
BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een parkeergarage op het Nonnenveld een tweetal auto-inbrekers aangehouden. Een getuige had gemeld dat het tweetal zich nogal verdacht in de parkeergarage ophielden. Toen de politie ging troffen zij een 20-jarige en een 16-jarige inwoner van Breda aan. In hun bezit hadden zij op dat moment een aantal inbrekerswerktuigen en een los cilinderslot van een auto. Het tweetal is aangehouden en inverzekering gesteld. Uit onderzoek bleek dat het tweetal ook had ingebroken in een bouwkeet nabij het NAC stadion. Na verhoor zijn ze heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie neemt rijbewijs in van snelheidsduivel
BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag van een 53-jarige inwoner van Zwijndrecht zijn rijbewijs ingenomen. De man reed in zijn auto over de Rijksweg A16 vanuit Breda in de richting van de Moerdijkbrug. Hij passeerde een onopvallende politieauto met 130 km per uur waar 100 km per uur gereden mocht worden. Na nog een tijdje gevolgd te hebben reed de man nabij de Moerdijkbrug 165 km per uur waar 70 km per uur is toegestaan. De politie heeft hierop de man laten stoppen en direct zijn rijbewijs ingenomen. De officier van justitie beslist nu of de man zijn rijbewijs terug krijgt. Ook wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

21-jarige fietser zwaargewond na aanrijding
BREDA: Een 21-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Wilhelminasingel/Lovensdijkstraat. Een 31-jarige bestuurder van een auto afkomstig uit Breda reed over de Wilhelminasingel toen hij linksaf wilde slaan. Hij liet de fietser niet voorgaan die voor hem uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val en is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. Op dit moment is zijn toestand stabiel. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Politie houdt viertal jeugdige kerstbomendieven aan
PRINSENBEEK: Een getuige belde vrijdagavond rond 22.00 uur de politie toen hij had gezien dat een viertal jongens een kerstboom hadden geprobeerd te stelen vanuit een tuin aan de Heertgank. In de boom zat nog kerstboomverlichting. Aangezien het kerstboomverbranding in het dorp aanstonds was probeerde de jongens de boom mee te nemen om zo wat extra geld in hun zak te steken. Helaas liep dit niet goed af en is het viertal meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn verwezen naar het bureau HALT in verband met hun jeugdige leeftijd tussen de 12 en 14 jaar. Allen zijn ze afkomstig uit Prinsenbeek. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Politie houdt man aan voor verstoren openbare orde
BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden omdat hij zeer vervelend was op de Vismarktstraat. De man was door een portier van een café al meerdere keren gewaarschuwd. Toen hij wederom verhaal wilde gaan halen is de man door de politie aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak weer heengezonden.


1 man zwaargewond na aanrijding Rijksweg A58
BREDA: Een 39-jarige inwoner van Berkel-Enschot is zaterdagochtend vroeg zwaar gewond geraakt toen hij met zijn auto een bestelbusje raakte dat voor hem op de Rijksweg A58 reed. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de auto van het slachtoffer over de kop sloeg. De bestuurder en een inzittende zijn hierna uit het voertuig geklommen. De bestuurder is hierna met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Breda waar een gebroken bekken werd geconstateerd. De bestuurder van het bestelbusje kwam met de schrik vrij. Het betreft een inwoner uit Spanje.

Grote hoeveelheid aluminium buit bij inbraak
ETTEN-LEUR: Ongeveer 10.000 kilo aluminium is buitgemaakt bij een bedrijfsinbraak aan de Nieuwe Donk. De daders forceerde het toegangshek en konden zo binnenkomen. Een tiental aluminium profielen is meegenomen. Vermoedelijk heeft men een groot voertuig moeten gebruiken om de buit te vervoeren. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie houdt tweetal aan voor bezit softdrugs
BREDA: Nabij Hazeldonk heeft de politie een tweetal drugstouristen aangehouden omdat zij bij controle in hun personenauto 140 gram hennep bij zich hadden. Met een dagvaarding en na het afstand doen van hun drugs is men heengezonden.

Mishandeling scheidsrechter
WILLEMSTAD: De politie heeft zaterdagmiddag een aangifte opgenomen van mishandeling van een scheidsrechter tijdens een voetbalwedstrijd op de Grintweg. Het slachtoffer floot daar een wedstrijd tussen Kogelvangers en de Nieuw Borgvliet uit Bergen op Zoom. Tijdens de wedstrijd floot men voor een penalty waarna de grensrechter die de vlag had opgestoken geslagen en geschopt werd door een aantal voetballers uit Bergen op Zoom. Toen de scheidsrechter tussenbeide kwam kreeg deze een vuistslag van één van de Bergse voetballers. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt tweetal aan voor autodiefstal
BREDA: Een 20-jarige en een 19-jarige inwoner van Breda zijn zaterdagavond door de politie aangehouden voor diefstal van een auto. Bij de politie kwam een melding binnen dat er zou worden ingebroken in een auto op een parkeerterrein aan de Arenberglaan. De politie trof het tweetal in een Opel terwijl zij bezig waren om het contactslot te verbreken. Het tweetal is hierop direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst