Politie Zuid-Holland-Zuid

08/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 08-01-2006 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft bij alcoholcontroles op diverse plekken vier autobestuurders aangehouden. Bij een van de vier, een 47-jarige man uit Zwijndrecht, vorderde de politie zijn rijbewijs in. Agenten controleerden hem op de Hugo de Grootlaan in Dordrecht. De politie controleerde automobilisten op de Burgemeester de Raadtsingel, Kamerlingh Onnesweg, Pieter Zeemanweg en Copernicusweg. De controles begonnen op vrijdagavond 6 januari 2006 en liepen door tot in de nacht. In totaal bliezen ongeveer 560 autobestuurders. DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 23-jarige autobestuurder uit Maartensdijk ingevorderd. Hij reed op zondagmorgen 8 januari 2006 over de rijksweg A16 bij Dordrecht. De blaastest wees uit dat de verdachte teveel alcohol op had.
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht krijgt Proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de verdachte op zondagmorgen 8 januari 2006 een auto bestuurde. Op De Savornin Lohmanweg in Dordrecht wisselde de man van stoel met zijn passagier. Bij de politiecontrole verklaarde de 24-jarige dat hij niet had gereden. Hij was onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs. ZWIJNDRECHT Op de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht heeft de politie een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op zaterdag 7 januari 2006 rond 04.45 uur in een auto maar had wel teveel alcohol op.

INGEREDEN OP JONGEMAN
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 6 januari 2006 een 19-jarige jongeman aangehouden op het politiebureau aan de Vissersdijk-Beneden in Dordrecht. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige knul te hebben aangereden op het Dudokplein. De 18-jarige zat daar op maandagmiddag 2 januari 2006 met de ex-vriendin van de verdachte te praten. De 19-jarige kwam in de auto aanrijden en reed op de 19-jarige die op de bromfiets zat, af. De bromfiets werd geraakt en de 19-jarige viel over een bankje heen. Hij had pijn aan rug, benen en armen. De 19-jarige stapte daarna uit en zou de 18-jarige hebben bedreigd. De verdachte verklaarde op het politiebureau niet opzettelijk op de jongen te zijn ingereden. Hij is ingesloten en wordt op maandag 9 januari 2006 voorgeleid aan de rechter-commissaris.

BELEDIGING
DORDRECHT Bij het uitschrijven van een bekeuring is een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij beledigde een medewerker van de dienst Toezicht die de bekeuring uitschreef. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 6 januari 2006 op de Johan de Wittstraat in Dordrecht.

FIETSEN
DORDRECHT Agenten hebben een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Hij fietste op vrijdagmiddag 6 januari 2006 over de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht. De fiets had geen origineel slot en bleek na controle gestolen. Hierop kon de verdachte mee naar het bureau. Op zaterdagmorgen 7 januari 2006 hield de politie op de Gravenstraat in Dordrecht een verdachte aan. Hij reed op een fiets die in oktober 2005 gestolen was. De verdachte is een 20-jarige man uit Dordrecht. Op het Bagijnhof in Dordrecht hielden politiemensen zaterdagmiddag 7 januari 2006 een man uit Dordrecht aan. Deze 29-jarige man fietste op een gestolen fiets. De fiets had geen framenummer en een doorgeslepen slot.

RUITEN
DORDRECHT Voor vernieling van een paar ruiten hebben agenten een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte kreeg op vrijdagavond 6 januari 2006 onenigheid in een woning aan het Rudyard Kipling-erf in Dordrecht en vernielde de ruiten van de centrale toegangsdeur. De 34-jarige was onder invloed van alcohol.

TEGEN DE BRUG
DORDRECHT Een 39-jarige automobilist uit Giessenburg is met zijn voertuig tegen de brug gebotst. Dat gebeurde op zaterdag 7 januari 2006 omstreeks 03.00 uur. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op had. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in.

KLAP
DORDRECHT Agenten hebben een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij gaf zijn 25-jarige vrouw een klap in haar gezicht. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 7 januari 2006. De politiemensen namen de verdachte mee vanaf de Joke Smit-erf in Dordrecht.

BRAND
DORDRECHT Een auto is door een brand beschadigd. Een stoel en dak liepen brandschade op. Het vuur ontstond op zaterdagavond 7 januari 2006 in de Piet Heynstraat in Dordrecht. De politie onderzoekt de oorzaak.

RUITEN
DORDRECHT Een 26-jarige vrouw uit Dordrecht heeft twee ruiten van een deur vernield. Ze raakte hierdoor gewond aan haar hand. De vrouw vernielde de ruiten uit boosheid omdat ze geld kreeg van iemand die binnen in het pand was. Het incident gebeurde op zaterdagavond 7 januari 2006 in de W.H. Vliegenstraat in Dordrecht.

DRUGS
DORDRECHT Beveiligingsmedewerkers hebben een 19-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De verdachte bezocht op zondag 8 januari 2007 een horecagelegenheid op de Amnesty Internationalweg in Dordrecht. Hij had vijf XTC-pillen en een beetje cocaïne bij zich. De aanhouding gebeurde rond 02.00 uur.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht heeft een 20-jarige vrouw uit Goirle geslagen. Beveiligingspersoneel hield de verdachte direct aan. Het incident gebeurde op zondag 8 januari 2006 om ongeveer 04.00 uur in een horecagelegenheid op de Amnesty Internationalweg in Dordrecht.

GRAFFITI
DORDRECHT Na een melding hebben agenten twee jongens aangehouden. Op zondagmiddag 8 januari 2006 kwam de melding dat de twee graffiti spoten bij portiekdeuren op het Rudyard Kipling-erf in Dordrecht. Politiemensen vonden de twee jongens van 14 en 15 jaar uit Dordrecht en Nijkerk en namen ze mee naar het bureau.

WASMACHINE
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een wasmachine heeft kort in brand gestaan. Een familielid bluste het vuur met een blusapparaat. Oorzaak van de brand is waarschijnlijk een probleem met de elektronica. De brandweer rukte op zaterdagochtend 7 januari 2006 uit voor de melding van de brand in een woning aan de Van Kijfhoekstraat in Hendrik-Ido-Ambacht.