Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 8 januari

Alkmaar, 08-01-2006 o 15.00 uur

Autodieven aangehouden in gestolen auto.

Bergen, zaterdag 7 januari 2006.

Zaterdagmorgen werden twee mannen van 26 en 27 jaar beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Stationsstraat. Surveillerende agenten zagen de auto rijden en wilden de bestuurder controleren. Nadat de auto tot stilstand was gebracht zagen de agenten dat het slot van één van de portieren van de auto was vernield. De bestuurder, de jongste van de twee verklaarde geen rijbewijs te hebben en de auto zojuist te hebben gevonden. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de auto in de ochtenduren in Alkmaar was gestolen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na plegen van huiselijk geweld.

Bovenkarspel, zaterdag 7 januari 2006.

Zaterdagavond is een 17-jarige jongen uit Enkhuizen aangehouden op Hugo de Grootsingel. Hij wordt er van verdacht eerder op de dag zijn vriendin te hebben mishandeld en bedreigd. De twee hadden woorden met elkaar omdat de vrouw de woning niet mocht verlaten. Plotseling greep de verdachte zijn vriendin bij haar keel. Nadat zij wist te ontkomen kon zij de politie waarschuwen. De verdachte wist te ontkomen maar kon later op de dag worden aangehouden. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de jongen mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. In de woning van zijn vriendin werd een pistool, een alarmpistool en een aantal vlindermessen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Verkeerscontroles

Castricum, zaterdag 7 januari 2006.

Zaterdag werd op de Beverwijkerstraatweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden 14 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen waaronder het niet dragen van de veiligheidsgordel (10) en het overschrijden van de maximumsnelheid (2). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u. Ter plaatse mag 50 km/u worden gereden.

Alkmaar, zaterdag 7 januari 2006.

Eenzelfde soort controle vond plaats op de Koelmalaan. Hier werden 19 bestuurders bekeurd. Negen droegen geen veiligheidsgordel en evenzoveel bestuurders reden te snel. Eén bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Heiloo, zaterdag 7 januari 2006.

Op de Vennewatersweg werd een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens de controle werd de snelheid van 960 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 225 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Jongen aangehouden na het plegen van mishandeling.

Sint Pancras, zaterdag 7 januari 2006.

Zaterdagavond is een 18-jarige jongen uit Sint Pancras aangehouden op het Beverplein. De jongen wordt er van verdacht kort daarvoor een 44-jarige man uit Sint Pancras te hebben mishandeld. De verdachte was aan het vechten met een jongen in de sporthal De Oostwal. De beheerder bracht de twee naar buiten. Daar werd hij plotseling door de verdachte een aantal keren in het gezicht geslagen en in het kruis geschopt. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Raam door exploderende vuilnisbak vernield.

Schagen, zondag 8 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werden bezoekers van diverse horecabedrijven in de omgeving van de Markt opgeschrikt door een hevige knal. Uit onderzoek bleek dat een vuilnisbak die op de Gedempte Gracht was geëxplodeerd. Deze explosie werd teweeg gebracht door een hoeveelheid vuurwerk. De aluminium vuilnisbak werd uiteen gereten. Rondvliegende stukken ijzer vernielden een winkelruit. Het mag een wonder heten dat er geen gewonden zijn gevallen.

Drie jongens aangehouden na het plegen van brandstichting en vernieling

Alkmaar, zaterdag 7 januari 2006.

Drie jongens van 16 en 17 jaar en woonachtig in Alkmaar zijn zaterdagavond aangehouden op de Rekerdijk. Het drietal wordt er van verdacht kort daarvoor brand te hebben gesticht een ijzeren rolcontainer op de Winkelwaard. De container stond tegen de gevel van een gebouw waardoor de gevel beschadigd raakte. Getuigen zagen dat de drie jongens bij de brandende container wegliepen en vervolgens nog een raam van een woning aan de Winkelwaard vernielden. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn in de loop van de nacht, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drankrijders.

Alkmaar, zondag 8 januari 2006.

In de nacht zaterdag op zondag werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op het Verdronkenoord. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder blies 595 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bergen, zondag 8 januari 2006.

In de nacht zaterdag op zondag werd een 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Schoorl aangehouden op het Plein. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder blies 410 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Den Helder, zondag 8 januari 2006

In de nacht van zaterdag op zondag werden een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Jan Vervailleweg. Bij controle bleek dat deze beginnende bestuurder alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 395 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Schagen, zondag 8 januari 2006.

Surveillerende zagen dat de bestuurder van een personenauto, een 23-jarige man uit Woerden, over de Markt reed terwijl de verlichting van zijn auto niet brandde. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 630 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden na aanrijding.

Oudkarspel, zondag 8 januari 2006.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden op de Waterlelie. Buurtbewoners hadden gemeld dat een personenauto tegen een lichtmast was gereden en dat de bestuurder zijn auto verderop op een parkeerplaats had neergezet en was weggelopen. Terwijl agenten de aanrijding opnamen kwam de eigenaar met een auto aanrijden. Hij verklaarde dat zijn auto was gestolen en dat hij dat had doorgeven aan de politie. Uit onderzoek bleek dat er echter geen aangifte was gedaan van diefstal van een auto. Voorts bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 225 ug/l. De man is aangehouden omdat hij er van wordt verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt en vervolgens de plaats van de aanrijding heeft verlaten en dat hij de auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Man aangehouden na het plegen van mishandeling.

Hoorn, zondag 8 januari 2006.

Zondagmorgen is een 22-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op de Grote Noord. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 19-jarige stadsgenoot te hebben mishandeld. Slachtoffer en dader troffen elkaar op de Roode Steen. Zij maakten deel uit van twee groepen jongelui. Daar ontstond een opstootje omdat de verdachte tegen het slachtoffer was gelopen. Surveillerende agenten haalden de groepen uit elkaar waarna beide groepen uit elkaar gingen. Een kwartier later trof het slachtoffer de groep van de dader op de Grote Noord. De dader sloeg het slachtoffer vervolgens hard in het gezicht waardoor deze kwam te vallen.Vervolgens werd de aangever geschopt en geslagen. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtte de verdachte. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Diefstal bedrijfswagen

Hoorn, zondag 8 januari 2006.

Zondagmorgen werd de diefstal van een bedrijfswagen ontdekt door de gebruiker. Hij had de auto zondagmorgen omstreeks 03.00 uur op de Marskramer geparkeerd. Enkele uren later, omstreeks 10.00 uur bleek dat de auto was verdwenen. Het gaat om een bedrijfswagen van het merk Volkswagen, type Transporter. Op de zijkanten en de achterkant staat met witte letters de tekst: Spaanssen Vloeivloeren en Cascobouw. De auto is rood van kleur en voert het kenteken 54-BJ-ZJ.

Jongen van telefoons beroofd.

Den Helder, zondag 8 januari 2006.

Zondagmorgen omstreeks 11.15 uur is een 19-jarige jongen uit Den Helder van twee mobiele telefoontoestellen beroofd. Dit gebeurde op de Marsdiepstraat. Het slachtoffer liep over de genoemde weg toen er plotseling vanuit een steeg een negroïde man op hem toe kwam lopen. Hij schreeuwde dat hij geld en goederen van het slachtoffer wilde hebben. Hierbij dreigde hij het slachtoffer met een steen tegen zijn hoofd te slaan. Uit angst mishandeld te worden gaf het slachtoffer een telefoon aan de dader. De verdachte betastte de kleding van het slachtoffer en vond nog een telefoon. Hij pakte deze uit de jaszak waarna hij verdween. Het gaat om een man tussen 30 en 40 jaar oud. Hij droeg donkere kleding.

Laatst gewijzigd 08-01-2006 15:12 | © Politie Noord-Holland Noord |