MINEZ: Externe optredens van Minister Brinkhorst

Ministerie ez

http://www.minez.nl

Ministerie van Economische Zaken
Persbericht
6 januari 2006

Externe optredens van Minister Brinkhorst (Economische Zaken) 9-16 januari 2006

Dinsdag 10 januari
11.00 12.00 uur: Persconferentie NMa Agenda 2006

Tijdens deze bijeenkomst krijgt minister Brinkhorst de NMa-Agenda voor 2006 uitgereikt. Met deze agenda maakt de NMa bekend op welke aandachtsvelden zij zich dit jaar richt en welke toezicht- en handhavingsinstrumenten zij vooral inzet.

Locatie: Kantoor van de NMa, Muzentoren (zaal 4.20), Wijnhaven 24 te Den Haag. Aanmelden via pers@nmanet.nl

Woensdag 11 januari
Werkontbijt met Amerikaanse senator Landrieu

Werkontbijt in het kader van een bezoek van een Amerikaanse delegatie onder leiding van senator Mary Landrieu (Louisiana). Deze delegatie houdt zich bezig met de wederopbouw van het gebied dat door orkaan Katrina is verwoest. Het programma voor het bezoek is opgesteld door de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland. Na het ontbijt is er een persmoment om circa 8.20 uur.

Locatie: Kurhaus Hotel, Gevers Deynootplein 30, Scheveningen

Donderdag 12 januari

09.30 uur tot 16.00 uur: Werkbezoek aan de Rotterdamse haven

Doel van het werkbezoek is kennis te nemen van een aantal innovatieve projecten en ontwikkelingen in het haven- en industrieel complex met betrekking tot schaalvergroting in de containersector, concurrentiepositie van de chemie, veiligheid en energietransitie.

Locatie: diverse locaties in Havengebied. Voor journalisten is deelname mogelijk aan een boottocht door het havengebied naar Hoek van Holland (circa 16.00 uur).

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunnen journalisten terecht bij het secretariaat van de Persvoorlichting van EZ, 070 379 6442