Ingezonden persbericht


Experian verwerft Footfall Ltd.

Wereldwijde retail en vastgoed -informatiegroep komt tot stand

Den Haag, 9 januari 2006 - Experian, een wereldwijde marktleider op het gebied van consumenteninformatie en -segmentatie, heeft de firma FootFall Ltd. overgenomen. FootFall is de Europese marktleider op het gebied van technologie voor klantentellingen en de integratie hiervan in overige detailhandelsinformatie.

Samen zullen Experian en FootFall een wereldwijde retail en vastgoed -informatiegroep gaan vormen, met als voornaamste activiteiten vastgoedconsultancy gericht op de retail sector, consumentendata en -analyse. De acquisitie maakt de ontwikkeling van nieuwe internationaal georiënteerde oplossingen mogelijk. Deze oplossingen bieden veel voordeel aan organisaties die beter inzicht willen krijgen in het gedrag van hun retail sector klanten, hetzij meer grip willen hebben op de structuur van hun operationele kosten

Sinds de oprichting in 1991 heeft FootFall klantentelling op de kaart gezet als indicator bij uitstek voor bedrijfsperformance in de detailhandel. Klantentelling geeft vastgoedontwikkelaars in de retail sector de mogelijkheid om de efficiency van hun bedrijfsvoering tot een maximum op te voeren en deze performance vervolgens ook ononderbroken op een hoog niveau te houden. Footfall is actief in 11 landen waaronder: Spanje, Hong Kong, Frankrijk en Duitsland. Klanten zijn niet alleen te vinden in de retail sector, maar ook in branches als vastgoedbeheer, vrijetijdsbesteding, luchthavenexploitatie en financiële dienstverlening.

De Retail FootFall Index (RFI) wordt in de detailhandelsbranche beschouwd als de standaard benchmark voor winkelbezoeken. De RFI is erkend door de 'British Council of Shopping Centres'. Ook een groot aantal andere partijen hanteert de index, waaronder de 'Bank of England'. Deze past de RFI toe als indicator in het kader van de discussie over het bepalen van schommelingen van de rentevoet. De index is niet alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Ierland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Zwitserland en Hong Kong.

FootFall zal deel gaan uitmaken van de divisie Business Strategies van Experian. Deze divisie is een van de belangrijkste Europese providers van gegevens over retail en vastgoed, de analyse van detailhandelsgegevens en consultancy op deze vakgebieden. Experian Business Strategies verschaft uitgebreide vraag- en aanbodoplossingen, waaronder: lokale economische voorspellingen, informatie over bevoorrading en de beschikbaarheid van locaties, profielen van verzorgingsgebieden, lokale bestedingspatronen, vastgoedmarktvoorspellingen, huurgegevens, planvoorstellen en nieuw te ontwikkelen projecten. Goad, de retailaanbods-database van Experian, is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland de meest gezaghebbende informatiebron op het gebied van vastgoed voor de retail sector.

'Dankzij de acquisitie van FootFall kan Experian in het vervolg een volledige retail vastgoed-oplossing aanbieden', concluderen Charles Burton, Managing Director Experian Business Strategies, en Hans Gillis, Senior Manager van de divisie Business Strategies van Experian Nederland. 'Wij combineren onze analytische expertise met operationele management informatie om zodoende onze positie in zowel de vastgoed- als de retail sector verder te versterken. FootFall kan op zijn beurt onze sterke punten in heel Europa en Azië kapitaliseren door hun pan-Europese en -Aziatische retail- en vastgoedaanbod verder te ontwikkelen.'

'De synergie tussen FootFall en Experian stelt ons in staat om onze klanten nieuwe producten aan te bieden en nieuwe datasets toe te voegen aan onze bestaande producten', voegde president-directeur en medeoprichter John Gallagher van FootFall hieraan toe. 'Op die manier komen onze klanten meer te weten over zowel hun bestaande als hun potentiële klanten. Het is ons een genoegen om deel te kunnen uitmaken van het toonaangevende aanbod van Experian.'

De acquisitie van FootFall is in overeenstemming met Experian's wereldwijde strategie om complementaire bedrijven over te nemen, die nieuwe producten en data aanbieden, hetzij toegang bieden tot nieuwe verticale of regionale markten en op die manier de bedrijfsmiddelen van Experian op een nog hoger plan brengen.

Over FootFall Ltd.
FootFall Ltd. is de Europese marktleider op het gebied van klantentelling en informatie-integratiediensten voor zowel de detailhandel als de retail-vastgoedsector. Het hoofdkantoor staat in Solihull, Engeland. Daarnaast heeft FootFall kantoren over de gehele wereld. Tot de klanten van FootFall behoren zowel negen van de tien belangrijkste retail-vastgoedfirma's en vastgoedfondsen in het Verenigd Koninkrijk als vele van de honderd belangrijkste detailhandelsfirma's daar. Het is de filosofie van FootFall om klanten accurate, gecontroleerde informatie en marktkennis en wel in een vorm die hen in staat stelt om hun strategisch denkniveau te verhogen.

Meer informatie over FootFall is te vinden op: www.footfall.com

Over Experian Nederland B.V.
Experian Nederland maakt onderdeel uit van Experian, een wereldwijde marktleider op het gebied van informatievoorziening aan organisaties. Experian levert informatie, producten & diensten aan bedrijven bij het vinden van nieuwe klanten, het ontwikkelen & beheren van een succesvolle klantrelatie en het managen van de financiële risico's gedurende de klantrelatie. Experian werkt met meer dan 50.000 cliënten verdeeld over verschillende branches, daarbij inbegrepen financiële diensten, telecommunicatie, gezondheidszorg, verzekeringen, detailhandel en postorder, automobielbranche, vrije tijd, nutsbedrijven, projectontwikkelaars, e-commerce en overheid.

Experian maakt onderdeel uit van GUS plc., beursgenoteerd in Londen (UK). GUS heeft wereldwijd ca. 80.000 medewerkers in dienst en een jaaromzet van ca. 7.5 miljard euro. GUS is een retail- en zakelijke dienstverleningsgroep. GUS biedt informatie op het gebied van customer relationship management services (Experian), multi-channel retailing en homeshopping (Argos Retail Group) en verkoop van luxe producten (Burberry). Experian heeft een jaaromzet van meer dan 2,1 miljard Euro en telt wereldwijd meer dan 12.000 medewerkers. De hoofdkantoren van Experian bevinden zich in Nottingham (UK) en Costa Mesa, Californië (USA). Experian heeft kantoren in 31 landen en is actief in meer dan 60 landen. Experian is in Nederland gevestigd in Den Haag en heeft 100 medewerkers in dienst.

Meer informatie over Experian Business Strategies is te vinden op: www.business-strategies.co.uk