Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Hans van Schaijk nieuwe directeur Bondsbureau KNSB

Per 1 januari 2006 is Hans van Schaijk benoemd tot Algemeen Directeur van het Bondsbureau van de KNSB. Hij zal zich voornamelijk met de organisatorische gang van zaken op het bureau bezighouden. Van Schaijk heeft zich tot taak gesteld om het Bondsbureau te veranderen in een vraaggestuurde organisatie.

Jeroen Bosch, hoofd topsport van de KNSB, is met ingang van 1 januari 2006 benoemd tot Directeur Sportief van de KNSB. Hij zal zich bezighouden met de sportinhoudelijke taken die bij de directeursfunctie behoren.

---

Schakers leven zich uit in caravans

Voor de tiende achtereenvolgende maal werd op zaterdag 7 januari in Hengelo het Jan Krul Caravans snelschaaktoernooi gespeeld. Het bijzondere aan dit toernooi is vooral de locatie: er wordt gespeeld in de showroom van de sponsor, temidden van de nieuwste modellen caravans en tenten, en dat levert uiteraard een bijzondere ambiance op.

De 64 deelnemers speelden achttien partijen: negen ronden met minimatches van twee partijen. Frank Kroeze was de speler met verreweg de hoogste rating en dat maakte hij ook waar. Hij bleef ongeslagen en scoorde 15 uit 18, anderhalve punt meer dan Ton Ellenbroek die tweede werd. De derde plaats ging naar Floris van Assendelft.

De B-groep werd gewonnen door Paul ten Vergert uit Enschede, de C-groep ging naar Arno van Akkeren die zelfs diverse B-spelers voor bleef. De hoofdprijs in de D-groep was voor Marco van Veen uit Enschede.

Sponsor Jan Krul sloot het toernooi af met de woorden 'tot volgend jaar' en gaf daarmee aan dat wat hem betreft een vervolg van de succesvolle toernooiserie erin zit.

---