Kunstenaars presenteren zich op internet

Glandigo.com

PERSBERICHT
Breda, 09 januari 2006


Schetters begint virtuele kunstgalerie

BREDA - Sander Schetters (22 jaar), rechtenstudent en succesvol ondernemer, lanceert deze week: GlandigoArt.com. In tegenstelling tot bestaande kunstwebsites worden kunstwerken niet enkel op deze site geplaatst. Een ingenieuze constructie biedt kunstenaars ook de mogelijkheid om hun werk op hun eigen website te presenteren. GlandigoArt maakt onderdeel uit van een tal andere activiteiten met dezelfde marketingfilosofie, waaronder juridisch adviesbureau GlandigoLaw.com en online reisbureau GlandigoTravel.com.

GlandigoArt biedt kunstenaars tegen geringe kosten de allernieuwste technieken op het gebied van internet. Kennis van dit vakgebied is niet nodig. De software, verkrijgbaar via de site, is eenvoudig te installeren op de eigen website. Kunstenaars kunnen zelf omschrijvingen, foto's en video's van hun werken uploaden. Ook een virtuele tour van de werkplek behoort tot de mogelijkheden. Het systeem maakt hier vervolgens automatisch internetpagina's van die naar eigen smaak en stijl in te richten zijn. Deze pagina's bevatten gecompliceerde functies zoals een vergelijkfunctie, een random kunstselector en een 'kunstmandje'. De koppeling met de andere websites van Glandigo.com - inmiddels ruim 350.000 bezoekers per maand - zorgt automatisch voor een groot bereik in de promotie.

Extra service
Kunstenaars kunnen op GlandigoArt.com ook terecht voor juridisch advies. In samenwerking met GlandigoLaw.com wordt rechtshulp verleend met betrekking tot mogelijke vraagstukken zoals het aanvragen van subsidies, bemiddelingen met galeries en kunstcontracten.


---

Noot voor de redactie,