Gemeente Utrecht

Laatste vrije kavels De Oeverwal Leidsche Rijn Utrecht

bouw uw eigen huis in een bijzondere buurt in leidsche rijn

De Oeverwal is een bijzondere buurt in Leidsche Rijn Utrecht. De houten woningen die hier verrijzen zijn een moderne vertaling van het referentiebeeld 'Broek in Waterland'. Van de 29 vrije kavels zijn er nog acht beschikbaar voor particuliere opdrachtgevers die deze unieke mogelijkheid niet willen missen. Dinsdag 10 januari 2006 organiseert de gemeente Utrecht een informatieavond om geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden in De Oeverwal.

Huidige situatie

Het wordt steeds duidelijker hoe De Oeverwal er straks uit komt te zien. Van meer dan de helft van de 21 verkochte kavels zijn inmiddels goedgekeurde schetsontwerpen bekend. Deze worden gepubliceerd op de website www.deoeverwal.nl (via de kavelkaart). De eerste bouwvergunning is inmiddels ook al afgegeven.

De kavels

De kavels zijn gesitueerd op een langgerekt eiland, gelegen op de grens van de wijken Het Zand en Parkwijk-noord. Het eiland wordt omsloten door een brede singel en is alleen toegankelijk via één van de vijf bruggen. De acht nog beschikbare kavels variëren in grootte van 321 tot 765 m' en de prijs van ¤ 167.500,- tot ¤ 310.000,- (incl. l. BTW). Drie kavels zijn bestemd voor het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning en vijf voor een vrijstaande woning.

Verkoop

Twee kavels werden in eerste instantie verkocht samen met een schetsontwerp van Loods architecten. Hiervoor blijkt te weinig interesse te zijn. Daarom worden deze kavels opnieuw verloot, maar dan zonder schetsontwerp. Inschrijven is mogelijk tot en met 17 januari 2006 en de loting vindt plaats op 19 januari.

Voor de resterende zes kavels kunnen geïnteresseerden direct in aanmerking komen. Op de website www.deoeverwal.nl staat hoe deze interesse kenbaar gemaakt kan worden.

Informatieavond 10 januari

Dinsdag 10 januari 2006 organiseert de gemeente Utrecht een informatieavond over De Oeverwal in Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32 in Utrecht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 19.00 - 21.00 uur. De centrale presentatie start om 19.30 uur. Onder andere de stedenbouwkundige en de projectleider geven uitleg over de locatie, randvoorwaarden en procedure. Bovendien is er volop ruimte voor het stellen van vragen.

De brochure met uitgebreide informatie kan worden afgehaald bij het Informatiecentrum Leidsche Rijn. Op de website www.deoeverwal.nl staat alle informatie over het project.

Noot voor de media:
Voor meer informatie, de verkoopbrochure of beeld- en kaartmateriaal kunt u terecht bij Moniek van der Sanden, Communicatiebureau Gemeente Utrecht, tel. (030) 286 1593