Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Nieuwjaarsontvangsten Koningin op 10 januari 2006

Namens Hare Majesteit de Koningin geven Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden dinsdag 10 januari de traditionele nieuwjaarsontvangsten voor buitenlandse diplomaten en Nederlandse genodigden.

De Koningin is dit jaar afwezig. Zij is herstellende van een knieoperatie. De ontvangsten vinden plaats in Paleis Noordeinde in verband met renovatiewerkzaamheden in het Koninklijk Paleis te Amsterdam.

Dinsdagochtend ontvangen de Prins van Oranje en Prinses Máxima de leden van het Corps Diplomatique en internationale organisaties. Dinsdagmiddag ontvangt het paar enkele honderden gasten uit een groot aantal sectoren van de Nederlandse samenleving. Bij beide ontvangsten zijn Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

De renovatiewerkzaamheden in het Koninklijk Paleis te Amsterdam duren naar verwachting tot medio 2008. Dit betekent dat de nieuwjaarsrecepties in elk geval tot en met dat jaar plaatsvinden in de Grote Balzaal en aangrenzende ruimten van Paleis Noordeinde. Omdat daar minder ruimte is dan in de Burgerzaal van het paleis op de Dam, worden voor de recepties in Den Haag tientallen minder mensen uitgenodigd dan gebruikelijk bij die in Amsterdam.

2 januari 2006
© RVD