PERSBERICHT - 2006-01-04

Surinaamse minister Alice Amafo opent Vakantiebeurs 2006

De Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme drs. Alice Amafo zal dinsdagochtend 10 januari de officiële opening verrichten van de Vakantiebeurs 2006. Mevrouw Amafo voert in het openingsprogramma met het thema 'duurzaam toerisme' als laatste het woord en opent vervolgens de beurs.

Als openingshandeling zal minister Amafo (foto), die sinds vorig jaar deel uitmaakt van het Surinaamse kabinet, haar hand in de 'voelmuur' stoppen, die op de beurs staat om bezoekers te betrekken bij het belang van duurzaam toerisme.

Kijken en voelen
De voelmuur wordt op de Vakantiebeurs opgesteld door de ANVR, waarbij mensen door kijken en voelen bewuster worden van de elementen die ze op hun vakantie tegenkomen en die het waard zijn om behouden te blijven.

Waarschuwing
De bezoekers kunnen bijvoorbeeld in een kistje op de beurs koraal voelen, maar krijgen tevens de waarschuwing dit niet mee te nemen. Zo wordt het publiek op de beurs actief betrokken bij het onderwerp duurzaam toerisme, wat een steeds breder maatschappelijk draagvlak krijgt.

Op vakantie voor een ander
Gerben Hardeman, Project Manager van Vakantiebeurs 2006, is bijzonder verheugd met de vanochtend ontvangen definitieve toezegging van minister Amafo om de openingshandeling te verrichten en daarmee het belang van duurzaam toerisme nog eens nadrukkelijkte onderstrepen.

Duurzaam toerisme, waarvoor ze zich bijzonder inzet, is een actueel thema, niet alleen op het gebied van behoud van natuur en het vinden van milieuvriendelijke manieren van reizen, maar ook op het gebied van cultuur en lokale ontwikkeling", zegt hij.

"Tijdens je vakantie iets terug doen voor de bevolking van je vakantiebestemming, samen werken aan het bouwen van huizen en scholen, les geven Zó leer je een land en de mensen écht kennen. Na zon vakantie kom je boordevol energie en met nieuwe inspiratie weer thuis. Eigenlijk ga je op vakantie voor een ander!, aldus beursmanager Hardeman.

Programma
De openingsbijeenkomst voor de Vakantiebeurs 2006 vindt plaats in het Wereldwijdweg theater in hal 2. Het programma is als volgt:

10.00 uur Ontvangst met koffie / thee

10.15 uur Welkomstwoord door Dick Molman, directeur VNU Exhibitions

10.20 uur Waarom duurzaam toerisme? door Professor Nico Visser, Centre for Sustainable Tourism and Transport (CSTT) van de NHTV

10.30 uur Duurzaam toerisme en ontwikkelingssamenwerking door Ton Lansink, directeur CBI, Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden

10.40 uur Duurzame muzikale reis langs diverse vakantielanden door Fontys Conservatorium Kwartet

10.50 uur Openingshandeling: Duurzaam Toerisme voelt écht goed door de Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme, drs. Alice Amafo.

11.00 uur Afsluiting en aansluitend de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de Vakantiebeurs te bezoeken.

Vakdag
De Vakantiebeurs is op 10 januari, de vakdag, uitsluitend toegankelijk voor professionales uit journalistiek en reissector.